Petrić: Bitno je da su momci počeli da se smeju i da uživaju u igri, samo da tako nastave!

Raspucao se Partizan. Za sedam dana dao je 14 golova i to bi trebalo da bude veliko ohrabrenje uoči nastavka sezone, pre svega dolaska Nice u Humsku.

Crno-beli su najre bili bolji od Kolubare (5:1), pa remizirali sa Slovackim u Ligi konferencije (3:3), a onda u završnom susretu nedeljnog programa 11. kola Mozzart Bet Superlige bili efikasni i protiv Mladosti iz Lučana (6:0).

Na pitanje kojom ocenom bi vrednovao igru svojih izabranika Gordan Petrić je ostao uzdržan.

„Oni najbolje znaju“, sleže ramenima trener Parnog valjka. „Pred svaku utakmicu govorim momcima da oni najbolje znaju da li su dali maksimum ili ne. Nekad je poželjno da ih ocenjujem, nekad ne. Imali smo veliku potrošnju posle meča u četvrtak, u prvih 25 minuta dosta energije uložili, a nismo dali gol, ali kasnije jesmo“.

Kad je postalo jasno da će bodovi ostati u Humskoj, trener je šansu pružio mladim fudbalerima poput JovićaBaždara (dali golove), kao štoperu Iliću.

„Zadovoljan san, kako da ne. Kad sam dolazio rekao sam da ću dati šansu mladima da se nametnu. Kad se namesti. Sad se namestilo da ima prostora. Mislim da su ljudi uočili da tu ima talenta.“

Iako je sačuvao mrežu netaknutom, Partizan je ima manjih problema prilikom prekida. Ne prvi put ove sezone.

„Negde mora da curi… Trenutno je tako. Prošle godine je bilo drugačije, bili su tu Zdjelar i Miljković koji su drugačije branili prekide. Bitno je da su momci počeli da se smeju. Da uživaju u igri, samo da tako nastave“, zadovoljan je Petrić.

Originalni tekst: Mozzart sport