Pecarski: Veličković je sada moj saigrač, fantastično

Sport klub

Nakon sjajnih partija na juniorskom turniru Evrolige Marko Pecarski se našao u centru pažnje, a samo nekoliko dana nakon turnira sa Partizanom je potpisao profesionalni ugovor. U intervjuu za saj Evrolige Pecarski je otkrio da mu je time ispunjena velika želja.

Izvor: KK Partizan/Dragana Stjepanović

Marko Pecarski

“Većina mojih idola bili su igrači Partizana. Celog života navijam za Partizan i jedan od mojih uzora bio je Novica Veličković koji je sada moj saigrač. To je zaista fantastično”, rekao je Marko Pecarski.

Pecarski je košarku počeo da igra u Zemunu, nastupao je u Mega Bemaksu, a zatim i u Bajernu iz koga je i stigao u partizan. Kada je napunio 18 godina stekli su se uslovi da potpiše prvi profesionalni ugovor.

“Jako sam srećan i ponosan zbog prvog profesionalnog ugovora. Nadam se da ću nastaviti da se razvijam i usavršavam na svim poljima u Partizanu i da ću opravdati ukazano poverenje”, kaže Pecarski, koji ne želi da se opterećuje time da li će Partizan dobiti specijalnu pozivnicu za završni juniorski turnir Evrolige.

“Možda ćemo je dobiti, možda ne. To nije nešto o čemu bi trebalo da razmišljamo. Bilo bi bolje da smo na terenu zaslužili mesto na završnom turniru. Ipak, bilo bi jako lepo kada bismo zaigrali na završnom turniru u svom gradu”, kaže mladi košarkaš