Partizanovcima po 20.000 evra u premijama ako preuzmu drugo mesto

I izbore kvalifikacije za Ligu šampiona

Nekad se drugo mesto maltene podrazumevalo, pa u pojedinim sezonama čak smatralo i neuspehom. Jer unapred se znalo: večiti su na dve prve pozicije, pitanje je samo ko će biti prvi, a ko drugi. Međutim, ove sezone okolnosti su drugačije, jer iako je Crvena zvezda lako odbranila titulu u borbu za drugo mesto uključili su se i TSC, Čukarički i Vojvodina, pa su u Humskoj morali da pojure alternativna rešenja za spas sezone.

Kako prenosi Informer, aktuelna uprava Partizana pokušaće da probudi igrače premijama za preuzimanje druge pozicije na tabeli, ne toliko zbog samog plasmana koliko zbog toga što ono znači kvalifikacije za Ligu šampiona i garantovanu barem grupnu fazu Lige Evrope.

A to dalje znači minimum desetak miliona evra u kasi, pa je rukovodstvo Partizana odlučilo da ekipu premira sa 20.000 evra po igraču. Otprilike dakle oko 500.000 evra izdvojiće se u te svrhe.

Podsetimo, Partizan do kraja prvenstvene trke očekuju okršaji sa Novim Pazarom, Radničkim iz Kragujevca, Vojvodinom u Novom Sadu i Voždovcem. Uz napomenu da su TSC i Čukarički trenutno četiri boda ispred, a Vojvodina rame uz rame sa crno-belima.

Ne treba pride zaboraviti ni da je aktuelno rukovodstvo na čelu sa Miloradom Vučelićem Milošom Vazurom na meti sve brojnije opozicije, koja uveliko pokušava da ih skine sa funkcija, pa je možda ovo i jedan od načina ljudi iz Humske da ekipi poruče da je teren jedino na šta bi trebalo da se koncentrišu.

Mada kako Informer piše: i njima se duguje. S tim da igrači ne prave probleme, iako redovno dobijaju samo prvu polovinu plate. Drugi deo primili su zaključno sa novembrom. Govorimo o domaćim igračima naravno. Prema strancima je klub pažljiviji. Domaći igrači čekaju letnje transfere i Uefine nagrade pa da se od toga namire.

Originalni članak Mozzart Sport