Partizan s Tošićem i bez Zakarića čeka Radnik: Katastrofa sve osim pobede

Večernje novosti pišu…

Trener fudbalera Partizana Zoran Mirković kaže da su crno-beli dodatno motivisani protiv Radnika zbog jedinog poraza u dosadašnjem toku Superlige.

– Jedini meč u Superligi izgubili smo u Surdulici i zato su nam dužni. Očekuje nas težak zadatak, Radnik je organizovana ekipa i pretpostavljam da će biti defanzivniji. Imaju dobar tim, sa mladim reprezentativcem Zlatanovićem, moramo da uđemo maksimalno skocentrisani i odlučni da pobedimo – rekao je Mirković na konferenciji za medije u Sportskom centru Teleoptik.

Prošlog vikenda Partizan je protiv Vojvodine (2:0) prekinuo seriju od tri uzatopna remija, pa Mirković ističe da je situacija sada znatno povoljnija.

– Može se reći da se lakše diše. Jedino nas pobede održavaju u trci, svaki drugi ishod protiv Radnika bio bi katastrofalan – dodaje Mirković.

Krilni fudbaler Goran Zakarić je povređen i neće biti u sastavu, ali je u konkurenciji za tim oporavljeni Zoran Tošić, dok Mirković nije želeo da otkriva da li će nastupiti Aleksandar Šćekić, koji je imao operaciju nosa i u slučaju da izađe na teren nosiće masku na licu.

– Videćemo oko Šćekića, da ne otkrivam sad. Kad imate pomagalo tog tipa uvek smeta, neću da kažem da je hendikep, ali se slabije vidi. Ja nisam mogao da igram sa maskom, iako je to bilo drugo vreme, tada su bile univerzalne, a ove se rade po otisku.

Trener Partizana prokomentarisao je i trijumf najvećeg rivala Crvene zvezde protiv Liverpula (2:0) u Ligi šampiona.

– Velika pobeda Zvezde. Podsetio bih kako smo skloni da brzo menjamo mišljenje o svemu. Imali smo situaciju od pre samo neliko nedelja, posle utakmica u Liverpulu i Parizu, tada se pričala druga priča… Veliki uspeh Zvezde, sigurno da cela naša liga dobija na težini sa tim – zaključuje popularni Bata.