Partizan raspustio CS:GO ekipu

 Partizan raspustio CS:GO ekipu

FOTO: PartizanEsports

Partizan je odlučio da za sada stopira CS:GO operacije.

Na ovu odluku crno-beli su se odlučili zbog sve teže finansijske situacije u esports svetu, kao i zbog nedovoljne pomoći države u celokupnom projektu. Saopštenje koje je Partizan podelio sa javnošću prenosimo u celosti:

Svedoci smo sjajnog projekta u poslednjih devet meseci u vidu naše CS:GO ekipe, koja je mnogo doprinela izgradnji Partizan Esportsa kao brenda i zajednice. Ipak, odlučili smo da pauziramo naše CS:GO aktivnosti u narednom periodu, ali to ne znači kraj za ovu diviziju.

Odluka nije bila laka, ali svakako je uslovljena brojnim faktorima na koje ni mi sami ne možemo da utičemo. Svedoci smo veoma teške ekonomske situacije u esport svetu, gde se u poslednjem periodu ugasio veliki broj timova, te su se brojni ključni investitori i sponzori povukli. Svakako jedan od osnovnih problema jeste i činjenica da ovakav vid sporta još uvek nije priznat u našoj državi i regionu. Partizan kao i ostatak domaće esports industrije ne dobija pomoć od države, što znatno otežava opstanak, kao i bilo kakvo napredovanje. Nadamo se da će se ova situacija u budućnosti promeniti, te da će uslovi biti znatno bolji od postojećih. U ovakvoj situaciji Partizan je nemoguće privatizovati, zbog postojećeg zakona, te je klub zaključan u okviru sponzorstva sa drugim kompanijama i firmama. Što se dokazalo totalno nestabilno.

Što se tiče naših igrača, oni su stavljeni na transfer listu i naša organizacija će im pomoći u pronalasku novih timova i mesta gde će moći da pokažu svoj nesumnjivi kvalitet.

Još jednom želimo da iskoristimo priliku da se zahvalimo svih igračima i stručnom štabu na svemu što su uradili za naš crno-beli tim u prethodnom periodu, te da im poželimo sve najbolje u budućnosti.

Originalni tekst Telesport.rs