PARTIZAN POSTAVLJA STANDARDE ZA FINANSIRANJE: Učešćem navijača, gledaćemo dobru košarku još dugo!

Ovo je model za funkcionisanje kluba.

Odavno je jasno da je košarka u Evropi apsolutno neprofitabilan sport, pa se samim tim klubovi trude da svoje gubitke svedu na minimum. Zbog svega toga, mnogi od njih koji nisu ogromne platežne moći, imaju manji budžet i naravno uzročno-poslednično, sastavljaju slabiji tim.

Partizan je od kluba koji je živeo pre svega od sponzora i pomoći države, uspeo da mu država Srbija daje svega oko 30% od ukupnog budžeta. Pravi odgovor na ovo dostignuće leži u jednoj stvari – vernosti navijača, odnosno bezuslovnoj ljubavi i podršci.

Aktuelni šampion ABA lige prodao je neverovatnih 16.124 sezonskih ulaznica i već pre starta takmičarske sezone, prihodovao je oko 6 miliona evra. Protekle godine, Partizan je od čitave sezone zaradio sličnu cifru, a sada ostaje prostor za još veću zaradu do kraja sezone i to na nekoliko načina.

U pitanju dnevne karte za utakmice, kao i nova opcija koju su iz kluba najavili. Navijači koji iz bilo kog razloga ne mogu da idu na određenu utakmicu, a platili su sezonske karte, imace opciju da svoje mesto za taj susret prodaju i da klub dodatno zaradi od nove ulaznice, koju će drugi navijač kupiti. Navijači će time dobiti određenu naknadu za prodatu kartu, dok će crno-beli imati sjajnu priliku za uvećanje budžeta.

Obzirom da ulaznica u slobodnoj prodaji pred najatraktivnije susrete u Evropi neće biti mnogo, a da je interesovanje ogromno, crno-beli će moći da stave skuplje cene dnevnih karata u odnosu na one prošle godine – što je i najavljeno.

Teško je prognozirati koliko će Partizan moći ukupno da zaradi od prodaje karata ove sezone, ali je jasno da će ta cifra biti znatno veća u odnosu na prošlu godinu. Samim tim, klub je stvorio kontinuitet, animirao je verne navijače i obezbedio sebi dodatna sredstva u budžetu, koja su od presudnog značaja za sastavljanje sve konkurentnijeg i konkurentnijeg tima, a samim tim i funkcionisanje sa što manje gubitaka.

Originalni tekst Hotsport.rs