Partizan krenuo po Cimirota, reprezentativac BiH ima želju da dođe u Humsku

Crno-beli rešeni da posle Hamidu Traorea brzo okončaju još jedan dobar posao na transfer tržištu.

Tokom minulog vikenda Partizan je “spakovao” vezistu Hamidu Traorea iz turskog Giresuspora, koji u Beograd stiže u utorak uveče, a početak sedmice doneće “ofanzivu” kluba iz Humske i na drugu veliku želju – Gojka Cimirota, prvotimca Standarda iz Liježa, o čemu je Telegraf i pisao minulig petka. Reprezentativac Bosne i Hercegovine sa srpskim pasošem ima dobru volju da obuče crno-beli dres, ali će do zaključivanja transfera, pored angažovanja i dobre volje, biti potreni i “živci”, ali i da se slože eke kockice.

Činjenica da sam Cimerot želi u Partizan u velikoj meri olakšava i manevre kluba iz Humske, koji je još protekle sedmice poslao zvaničnu ponudu Standardu za defanzivnog vezistu. Tim povodom će u toku daašnjeg dana, najkasnije sutra i sam fudbaler razgovarati sa čelnicima velikana iz Liježa, kako i “pogurao” realizaciju, uz asistenciju agenta Miroslava Stevića i generalnog direktora Partizana Miloša Vazure, koji su maksimalno angažovani po tom pitanju.

Još jedna dobra okolnost je na strani crno-belih: Cimirotu važeći ugovor sa Standardom ističe narednog leta, a kako je jesenja polusezone skraćena zbog Svetskog prvenstva u Kataru i trajeće do početka novembra, biće to i poslednja prilika za Belgijnce da nešto zarade, jer za tri meseca će igrač praktično biti u mogućnosti da pregovara sa bilo kojim klubom i potpiše predugovor, kasnije ode i kao slobodan.

Postoji i jedna otežavajuća okolost u celoj priči i to je, pak, činjenica da je trener Standarda – Roni Deila protiv prodaje Cimirota. Međutim, dobra strana i u tome po crno-bele i igrača je fakat da je klub iz Liježa promenio celu vlasničku strukturu. pa i sportski sektor u sklopu svega navedenog, te će glas norveškog stručnjaka teško imati mnogo uticaja, tim pre što u Standardu planiraju podmlađivanje kadra i veći fokus kao ekonomskoj sekvenci u budućnosti.

Naravno, u Humskoj imaju spremna rešenja ako se transfer u ovom momentu ne realizuje, ali sudeći po dosadašjem razvoju situacije, reklo bi se da će Gojko Cimirot vrlo brzo obući dres Partizana…

Originalni članak: Telegraf sport