Panter: Aleksa je iskoračio!

Košarkaši Partizana u četvrtak su u „Štark areni“ došli do veoma pobede koja je veoma značajna u kontekstu borbe za doigravanje u Evroligi. Kapiten tima Kevin Panter govorio je za Sport klub posle desete pobede crno-belih u ovoj sezoni, kada je domaći teren u pitanju. Njujorčanin je pohvalio igru Alekse Avramovića, kao i rekao da neki prethodni porazi ne utiču na ekipu.

Šta je bio ključ Partizanove dobre igre u četvrtoj četvrtini?

„Na kraju smo ubacili poene. Imali smo jedan težak period i nismo mogli da se obranimo, a Efes je pogodio neke teške šuteve. Međutim, mi smo pogađali u finišu, a zaigrali smo dobro i u odbrani. Tako smo došli do vođstva“, rekao je Kevin Panter za Sport klub.

Džejms Naneli nije igrao zbog povrede ramena, Pi-Džej Doužer je imao probleme sa ličnim greškama. Koliko je u tom kontekstu Partizanu značilo odlično napadačko veče Alekse Avramovića?

„Mnogo je doprinelo. On je iskoračio i igrao je veoma, veoma dobro za nas na oba kraja parketa. Zbog toga smo uspeli da završimo utakmicu dobro“, izjavio je kapiten Partizana.

Da li je na igru Partizana uticala činjenica da su crno-beli u proteklom periodu beležili neke poraze, uključujući i završnicu Kupa Radivoja Koraća?

„Niko ne razmišlja o Kupu. To je u prošlosti. To je prošlost“, zaključio je američki bek.

Panter je ubacio 16 poena u duelu sa Efesom (6/12 iz igre).

Partizan je na skoru 13-14 u Evroligi, a iduće sedmice će gostovati ekipi Olimpije u Milanu.

Originalni članak: Sport Klub.rs