Ostaje li Mirković trener Partizana? Bata vaga, Uprava nema dilemu!

Sportski žurnal piše…

Kažu, odluke ne treba donositi vruće glave. Iskustveno, neretko se ispostave ishitrenim.

U prošlosti, egzistirao je narod sa dva skupa plemenskog saveta: uveče, oran za rat ohrabren „čarobnim napitkom” i ujutro, radije za „lulu mira” s neprijateljem.

E, sve je to imao u vidu Zoran Mirković, trener Partizana, po okončanju duela s Mačvom, s remijem po snegu „do članaka” sa snagom neuspeha.

– Po ovakvom vremenu i u ovim vremenima ne mogu da se snađem. Ovih dana doneću odluku. Neka prenoći… – probudio je popularni Bata znatiželju novinara ostavivši pitanje svog statusa na klupi Parnog valjka otvorenim.

I dok vrhuška srpskog viceprvaka uverava crno-belu armiju navijača da će sve da bude u redu, nekadašnji defanzivac zavidnog planetarnog renomea još nije doneo definitivnu odluku, suočen s Hamletovom dilemom – da li da ostanem ili da odem?

Mirković je odlučio da o svemu, natenane, razmisli: brižljivo stavivši na papir razloge „za” i „protiv”. U ovom trenutku indicije su da će prvi tas da pretegne, ali…

A, kako Partizanova uprava reaguje na činjenicu da je trener odlučio dobrano da razmisli o svom ostanku?

– Biće s Batom sve okej – izričit je još u subotu, dan posle duela s Mačvom, bio Miloš Vazura, ne skrivaju želju da Mirković nastavi da diriguje igrom Parnog valjka

U ponedeljak, na dodeli Zlatne lopte FSS, imao je šta da kaže i predsednik Milorad Vučelić:

– Mislim da je to u redu… Generalni direktor pričao je sa Mirkovićem, video sam ga samo neposredno posle utakmice. Logično, ima i Bata određene reakcije na sve ovo što se dešavalo protiv Mačve, to ga pogađa… Igrao je fudbal, doduše, ne u takvim uslovima… Reaguje na nepravdu!