Oglasili se „Grobari“: Bezobrazna i drska uprava Partizana, zagorčaćemo vam svaki dan nasilno proveden u klubu

Navijači Partizana dali su svoj sud o svemu onome što se prethodnih dana, nedelja i meseci dešava u njihovom klubu.

Partizan je prvi na tabeli Superlige ispred Crvene zvezde, ali ga je uzdrmao najskoriji slučaj sa Ksanderom Severinom koji je zbog dugovanja rešio da se ne pojavi u četvrtak na treningu i „pobegao“ je iz kluba.

Igor Duljaj je sa mesta trenera morao da ga zove i pokušava da ga smiri, dok „grobari“ poručuju da on plaća svoje pomoćnike iz svog džepa.

Kada je reč o upravi na čelu sa Milošem Vazurom, direktorom Partizana, njima navijači poručuju da će im „zagorčati svaki dan proveden u Partizanu“.

U prethodnom periodu su navijači protestovali, bojkotovali utakmice kluba, prozivali aktuelni režim na čelu sa Aleksandrom Vučićem, predsednikom Srbije, i nije pomagalo. Sada su se oglasili saopštenjem…

„Najnovija dešavanja u i oko FK Partizan nedvosmisleno pokazuju (po ko zna koji put) da je odluka tribine o radikalnijoj borbi protiv uprave kluba apsolutno ispravan potez. I u ovoj borbi se mora istrajati. Crno-bela javnost je ostala u šoku nakon informacije da je Ksander Severina preko noći ispraznio stan i pobegao iz kluba! Scenario koji smo već videli na delu u slučajevima Takume Asana, Fusenija Dijabatea, Nemanje Jovića, a da ne spominjemo starije slučajeve poput Sedrika Gogue, ili Andrije Živkovića. Zajedničko svima njima je da su POBEGLI iz Partizana iako su imali važeće ugovore ili su klub napustili bez obeštećenja uz tužbe i teške optužbe, srozavajući na taj način ugled institucije kakva bi FK Partizan trebalo da bude.

Protest navijači Partizana Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

„Očigledno je da državni organi nemaju interes ili otvoreno žmure na privredni kriminal koji se naočigled javnosti dešava u FK Partizan, čije urušavanje do temelja još jedino sprečava Igor Duljaj zajedno sa igračima. Uz sizifovske napore, trener prvog tima, iako ni sam nije plaćen za posao koji obavlja (!?), već iz svog džepa plaća svoje pomoćnike, drži prvo mesto na tabeli.

U tom svetlu, Miloš Vazura i uprava FK Partizan, kao po nalogu nastavljaju da sabotiraju sopstveni klub! Od najavljene ostavke Milorada Vučelića prošlo je bezmalo šest meseci (iako po statutu postoji obaveza o zakazivanju Skupštine kluba u roku od 30 dana, a UO se raspušta), pa su osokoljeni činjenicom da mogu bez odgovornosti da zloupotrebljavaju pozicije na kojima su potpuno nelegitimno, jučerašnjom šaradom dotakli novo dno.

Direktna krivična odgovornost za nesavesno poslovanje je na generalnom direktoru Milošu Vazuri! Tržišna vrednost gorepomenutih igrača je u momentu njihovog jednostranog raskida na štetu kluba bila oko 21 milion evra. Logično je postaviti pitanje da li je ovo slučajnost ili kriminalni plan po kome se igrači namerno ne plaćaju, da bi u dogovoru sa njihovim menadžerima bili u mogućnosti da potpišu daleko unosnije ugovore sa novim klubovima, bez plaćanja obeštećenja. Gde je i šta radi tržišna inspekcija, tužilaštvo i UBPOK ili je dovoljno to što Miloš Vazura i FK Partizan ćute na informacije da zapravo dobijaju više državnog novca (!?), pa im se toleriše kriminal i rad na štetu kluba!?“.

Foto: Starsport

„Kada će neko iz Tužilaštva da se pozabavi informacijom da je Nemanja Jović bukvalno nateran da u igranki tuži FK Partizan, koji mu zapravo ništa nije ni dugovao, a da je pomenuta tužba menadžerska kombinacija upravo pomenutog generalnog direktora kojom je praktično tužio sam sebe i obezbedio ‘zlatni padobran’ i otpremninu u trenutku kada su zahtevi za njegovu smenu bili najglasniji. Da li će državni organi i u ovom slučaju ostati nemi, kao i članovi nelegitimne Skupštine FK Partizan? Gde su bivši igrači, legende Kluba da podignu svoj glas i izvrše pritisak da se konačno nešto promeni.

Teror nad FK Partizan se nastavlja! Sezona za sezonom bez trofeja, sa ogromnim minusom u kasi, i podaničkim mentalitetom koji prosi za mrvice – očigledno su poželjni modus operandi onima koji odlučuju i kojima otmica Partizana odgovara.

Koliko god mi imali strpljenja i trpeljivosti toliko je uprava kluba bezobraznija i drskija. Koliko god mi, zbog igrača i rezultatskog zaleta, spustili tenziju oko kluba toliko neljudi iz uprave na to gledaju kao na našu slabost. Nema problema ‘gospodo’, među nama više nema pardona. Potrudićemo se da vam zagorčamo svaki naredni dan nasilno proveden u Partizanu“, stoji u saopštenju navijača Partizana.

Originalni članak: Nova.rs