ODE LEO.POZNATE SVE BROJKE

Gotovo je! Partizan je prodao Leonarda da Silvu Sozu. Ne Mecu, koji je prethodnih dana bio prvi favorit za njegov potpis, već Al Ahliju iz Džede.

Brazilski krilni vezista u petak će otputovati u Saudijsku Arabiju i potpisati ugovor kojim će se u kasu crno-beli sliti okruglo 4.000.000 evra (u tri rate). Isto onoliko kolko je nudio i Mec, ali je presudila želja samog fudbalera.
Sve je završeno. Leonardo ide u Saudijsku Arabiju. Partizan će dobiti 4.000.000 evra. Leo će potpisati ugovor na dve plus dve godine “, pojasnio je Miloš Vazura, generalni direktor Parnog valjka.

Razlog zbog kojeg je došlo do obrta i već viđene selidbe strelca 24 gola minule sezone u Francusku leži u činjenici da će u Džedi, iako se njegova supruga protivila selidbi u taj deo sveta, Leonardo da dobija znato veći novac na ima plate. Mec mu je nudio 1.200.000 evra bruto po sezoni (približno 800.000 evra, kad se odbiju porezi), dok će u novom klubu da zarađuje 2.200.000 evra godišnje.
Ovo je sjajan posao za Partizan. Leo je došao kao slobodan igrač, što znači da za njega nismo morali da plaćemo obeštećenje, a prodali smo ga za 4.000.000 evra. Neka mi neko pokaže u novijoj istoriji sličan primer. Plus, fudbaler nam je doneo velike sportske uspehe, jer je odlučio dva derbija i sa njim u timu smo osvojili duplu krunu“, dodao je Vazura, uz zahvalnost Leonardu na jednogodišnjem učinku u Humskoj 1.

Paritzan će, kako je najavljeno, ubrzo reagovati na tržištu i dovesti igrača na poziciji levog krila, jer je za sedam dana realizovao dva transfera, prodajama Nemanje Mihajlovića (Herenven, 1.700.000 evra) i Leonarda (Al Ahli, 4.000.000 evra), pa je jasno da je treneru Miroslavu Đukiću potrebno osveženje u ofanzivnom delu tima.