Odbojkaši nisu uspeli da osvoje Kup Srbije

Odbojkaši Vojvodine savladali su Partizan u Superkupu Srbije sa 3:1 po setovima 25:19, 23:25, 25:22, 25:17. ovo je Novosađanima treći trofej Superkupa.

Fantastična odbojkaška predstava u Novom Sadu. Vojvodina i Partizan odigrali su meč u kome su ljubitelji odbojke mogli da uživaju. Sjajni potezi, „nemoguće” lopte, preokreti – sve smo to videli večeras u Novom Sadu. Do titule Superkupa Srbije mogla je samo jedna ekipa. Više snage imala je ekipa Vojvodine i osvojila je trofej.Detalj sa meča Vojvodina - PartizanDetalj sa meča Vojvodina – Partizan

Odbojkaši Vojvodine bolje su ušlu u ovaj duel. Imali su konstantnu prednost koja je sredinom seta iznosila 17:10. Crno-beli su uspeli da uhvate priključak i priđu na samo jedan poen zaostatka 19:18. Ipak odbojkaši Vojvodine imali su više koncentracije u finišu seta i protivniku su dozvolili da osvoji samo jedan poen do kraja – 25:19.

Velika borba u drugom setu. Rezultatska klackalica je trajala sve do finiša seta, kada je Partizan uspeo da, posle 16:16, napravi seriju od četiri poena. Vojvodina je smanjila na poen zaostatka, ali crno-beli koriste drugu set loptu – 25:23.

Nastavljeno je sa bespoštednom borbom i u trećem setu. Ekipe su se smenjivale u vođstvu, ali nijedna nije uspela da stekne osetniju prednost. Ovog puta u finišu seta više koncentracije je imala Vojvodina koja osvaja tri vezane set lopte, koristi drugu – 25:22.

Slična slika i u četvrtom setu. Ponov su se ekipe smenjivale u vođstvu sve do sredine seta. Kada Vojvodina vezuje nekoliko poena i dolazi do četiri poena prednosti 16:12, potom i do plus šest 19:13.

Novosađani rutinski privode set i meč kraju – 25:17 u četvrtom setu.

Tekst:RTS