Obradović o dolasku u Partizan: Odluka do kraja juna

Željko Obradović, po mnogima najbolji trener u istoriji evropske košarke i devetostruki osvajač Evrolige, otkrio je da li postoji šansa za povratak u Partizan.

Foto: STARSPORT/Pedja Milosavljevic

Obradović je tokom gostovanja u emisiji „360 stepeni“ na televiziji N1 na pitanje da li ima želju da se vrati trenerskom poslu rekao:

„Ideja je da se vratim, samo da vidim da li će neko da se seti da postoji trener Željko Obradović. Desile su se neke privatne stvari, kovid, ali odmorio sam se, napunio sam baterije… Meni je važno da to bude vezano za motivaciju. Motiv znači da ste predani, a ako niste predani i spremni da radite, onda bolje ne ulaziti u priču.“

Potom je, upitan za potencijalan povratak u Partizan, dodao:

„Pojavile su se informacije, pričao sam sa klubovima. Partizan je klub koji volim, gde sam počeo, tu sam proveo najlepše godine. Tu sam stekao mnogobrojne prijatelje… Ljudi će uvek pričati, a ja sam rekao da ću odluku o tome gde ću nastaviti da radim doneti krajem juna, u dogovoru sa porodicom i nekim ljudima do čijeg mišljenja mi je stalo.“

Upitan da otkrije da li je bilo bilo kakvih pregovora, bivši trener Panatinaikosa i Fenerbahčea je otkrio:

„Nikakve pregovore nisam vodio ni sa kim. Imam čoveka koji mi vodi pregovore, on mi donese informaciju o klubu, i ja posle toga sednem sa ljudima. Ako sam uspeo da procenim da mi je interesantno, sednem i pričam sa ljudima. Ako ne, onda ne pričam, jednostavno ne želim da oduzimam vreme ljudima. Znaćemo za dvadesetak dana“, dodao je Obradović.

Čuveni Žoc je na klupi crno-belih sedeo od 1991. do 1993. i Partizan vodio do titule prvaka Evrope 1992. godine.

Originalni članak: Nova S