Obradović: Naneli odigrao ozbiljno, samo neka nastavi, Madar imao problema sa leđima, o derbiju od utorka

“Zahvalio bih se i igračima koji su od prvog minuta igrali ozbiljno. Bilo je padova u toku utakmice, ali mislim da smo odigrali dobar meč, pre svega napadački”, rekao je trener crno-belih posle pobede nad Studentskim centrom

Košarkaši Partizan Mozzart Beta su u 16. kolu ABA lige savladali Studentski centar u Podgorici sa ubedljivih 100:81. Trener Željko Obradović je na konferenciji za medije posle utakmice iskoristio priliku da se zahvali navijačima na velikoj podršci koju su pružili klubu u glavnom gradu Crne gore, ali i domaćinu koji im je dozvolio da u velikom broju prisustvuju susretu.

Da se zahvalim ekipi Studentskog centra što je dozvolila navijačima Partizana da večeras dođe u velikom broju i bude na utakmici, kao i njima na izuzetnoj atmosferi. Uvek nam je drago kada imamo navijače, gde god da igramo, a imamo ih u ABA ligi gde god da smo otišli da igramo, kao i u Evroligi. To je nešto fantastično, uvek su uz ekipu“, rekao je Obradović.

Nahvalio je i protivnika, kao i kolegu Andreja Žakelja, s obzirom da je Studentski centar na mahove pružio ozbiljan otpor njegovom timu.

Kao što sam rekao kolegi Andreju, njegova ekipa igra izuzetno dobru košarku i vidi se njegov veliki pečat. Kada pripremamo utakmicu vidmo te detalje, zaslužuju sve pohvale. Četiri puta su igrali sa nama i svaki put prikazali veoma dobru košarku“.

Zadovoljan je načinom na koji su njegovi izabranici odigrali, posebno na protivničkoj polovini.

Zahvalio bih se i igračima koji su od prvog minuta igrali ozbiljno. Bilo je padova u toku utakmice, ali mislim da smo odigrali dobar meč, pre svega napadački“.

Bilo je ipak i stvari koje treba popraviti.

Broj izgubljenih lopti, nerezonska rešenja u napadu, menjaš odbranu pa igrači koji ulaze sa klupe zaborave koja odbrana se igra, sve je to bilo“.

Džejms Naneli je posle serije slabijih izdanja večeras ubacio 12 poena, postigao četiri trojke iz šest pokušaja i to uglavnom u ključnim trenucima.

Odigrao je večeras veoma ozbiljnu utakmicu i voleo bih da nastavi. Poznati su njegovi kvaliteti. Mi moramo da igramo, ne samo sledeću, već sve ostale utakmice kao tim i da imamo više raspoloženih igrača. Danas je bilo dosta raspoloženih, neki su bili manje raspoloženi, ali svi su nam važni, na sve računamo“.

Bolela su ga leđa. Nije trenirao juče, nije ni jutros i preventive radi nije bio tu, ali verovatno će sutra imati sve potrebne tretmane da se oporavi“.

Sledi večiti derbi sa Crvenom zvezdom u 21. kolu Evrolige.

Dajem igračima sutra dan slobodan, da ih osvežim u ovom napornom kalendaru. O Zvezdi počinjemo da razmišljamo u utorak. Zna se šta je utakmica sa Zvezdom, probaćemo da damo sve od sebe“, zaključio je Obradović

Originalni članak: Mozzart sport