Nova praksa: Kovačević na pregledima i obaveznim testiranjima, pa tek onda potpis ugovora

Testove će obaviti jedan od najboljih svetskih stručnjaka za kondicionu pripremu Andreja Milutinović

Novi centralni defanzivac Partizana – Bojan Kovačević (19), proći će danas lekarske preglede, ali i neophodna testiranja pre nego što potpiše troipogodišnji ugovor sa Partizanom. U načelu, klubovi su sve dogovorili, ostale su samo formalnosti samog igrača i crno-belih, koji su požurili da okončaju posao dok državni praznik ne parališe administraciju u Srbiji.

Kažemo da će, pored pregleda, Kovačević proći i neophodna testiranja i to će ubuduće biti stalna praksa kluba iz Humske, kako se ne bi ponovio slučaj Nikole Miličića. Odnosno, kako bi klub iz Humske bio siguran da fudbaler koga angažuje može odmah da bude podvrgnut maksimalnom opterećenju.

Testiranja će, Kovačević, ali i svi naredni fudbaleri, biti obavljena kod jednog od najboljih kondicionih trenera na svetu-Andreje Milutinovića, kod koga je inače već dve sedmice i Nikola Miličić na oporavku i pripremi, posle artroskopije meniskusa kolena.

Tek kada klub iz Humske, posle pregleda, sa te “adrese” dobije potvrdu da su igrači zdravi, fizički sposobni transferi će biti privođeni kraju i zaključivani, kako bi se izbegao svaki rizik. Juče je sve navedeno obavio Aleksa Janković, danas to očekuje Kovačevića pre potpisa ugovora i “overe” kod notara.

Inače, angažovanjem Bojana Kovačevića (19) i Nikole Miličića (19), Partizan je obavio dobar posao, jer je u perspektivi dobio dva mlada štopera različitih karakteristika, koji ispunjavaju besmisleno bonus pravilo FSS i za narednu takmičersku sezonu.

Rekosmo već, crno-beli se na vreme i polako pripremaju za eventualni odlazak kapitena Svetozara Markovića narednog leta, koji je tokom zimskog prelaznog roka odbio nekoliko ponuda, jer nije želeo da ostavi tim koji se bori za titulu na polusezoni.

Ukoliko u narednom prelaznom roku dođe do transfera Markovića, crno-beli ne moraju da brinu…

Originalni članak: Telegraf.rs