Druga šansa za “odbegle sinove”!

Dvojica momaka selektirani u Humskoj, ali su do prvog tima morali zaobilaznim putem

Partizan je tokom utorka 13. februara kompletirao dva ulazna transfera i u oba slučaja se radi o momcima koji su svojevremeno bili polaznici škole crno-belih. Bojan Kovačević, koji će danas parafirati ugovor, bio je deo generacije rođene 2004. godine, dok je Aleksa Janković nešto stariji i pripada selekciji 2000. godišta.

Što se Kovačevića tiče, crno-beli su ga svojevremeno zapazili na turniru u Arilju, gde je dominirao snagom i brzinom, pa je ubrzo angažovan i našao se u selekciji koju su tada činili Samed Baždar, Mihajlo Petković, Vanja Vlahović, Mateja Stjepanović… Sa klupe ih je predvodio trener Zvonko Popović.

Kada je u pitanju Aleksa Janković, došao je na predlog legendarnog skauta, počivšeg Dušana Trbojevića i takođe je, uz asa Juventusa Dušana Vlahovića, kod trenera Milana Ristića, bio dominantan u mlađim selekcijama.

Uz prefinjenu tehniku i izuzetnu brzinu za krilnog napadača, odlikovala ga je radna etika i floskula koju je kao klinac konstantno ponavljao – red, rad i disciplina. Iz tog razloga je među vršnjacima i trenerima u “Zemunelu” dobio nadimak “Nemac”, koji je ostao do dan danas…

Interesantbo je da su dvojica povratnika napustila Partizan ili u mlađim selekcijama (Kovačević) ili na poslednjoj stepenici pred ulazak u prvi tim (Janković), iz različitih razloga i obojica su na kraju završila u Čukaričkom odakle se i vraćaju u Humsku.

Kovačević je želeo veću minutažu u mlađim danima, pa je sreću potražio na Banovom brdu, dok je Janković u januaru 2020. bio u širem izboru za pripreme prvog tima, no, kako nije došlo do dogovora kluba i agenata igrača, napustio je crno-bele i obreo se u Voždovcu, potom i Čukaričkom.

Biće ovo “druga šansa” da i Kovačević i Janković pokažu da je put do prvog tima mogao biti i lakši…

Originalni članak: Telegraf.rs