Nikola Štulić: Nikom lepše!

Slađanu Šćepoviću, mom prvom treneru, u subotu je bio rođendan, drago mi je što sam ga ulepšao – puno je srce mladom napadaču

Nikola Štulić, Partizanov kapitalac i autor pobedonosnog gola protiv Čukaričkog, zanimljivo, sa 19 godina i 88 dana prvog u crno-belom dresu!

Mali gradski derbi (crno-belih s Topčiderskog i Banovog brda) rešen je u 86. minutu: sjajnu akciju Miloša Jojića i Sejdube Sume znalački je u pogodak pretvorio centarfor iz „klase 2001”, za šesti trijumf Parnog valjka u nizu.

Otud, sijaset Grobara u subotu uveče na Jutjubu uživalo je u vanvremenskim hitovima Azre s potpisom nezaboravnog kantautora Branimira Štulića, apropo prezimena i, pre svega, nadimka mu identičnog Partizanovom biseru – Džoni!

Šlagvort da dan posle, „okrunivši” mu pet minuta slave, pred momka rođenog u Sremskoj Mitrovici stavimo dilemu: „Usne vrele višnje” ili „Volela me nije nijedna”?

– Zanima vas koju sam pesmu Azre ja slušao? Te koje pomenuste su legendarne, međutim, priličnija situacija bila mi je: „I nikom nije lepše neg je nam, samo da je tako svaki dan” – počinje da pevuši Nikola Štulić stihove, između ostalog, u slavu najvažnije sporedne stvari na svetu – „nogomet je prava stvar”.

Prvenac za Partizan, pretpostavljamo, ima posvetu?

– Gol posvećujem porodici. Logično: uvek su uz mene.

Poverenje u učenika imao je i Slađan Šćepović, samo sedmicu ranije, upravo u Žurnalu, čuveni centarfor Parnog valjka s kraja „osamdesetih” prošlog veka je predosetio: „Džoni je golgeter, siguran sam – davaće golove u serijama”. I… bomba?

– Jeste, Šćepa je moj prvi trener, igrao je na mojoj poziciji i naučio me mnogim stvarima, smatram i najbitnijim baš zbog te, napadačke uloge. Hvala mu što je verovao u mene, stalno smo u kontaktu, eto, u subotu mu je bio i rođendan, namestilo se, ulepšao sam mu dan. Izuzetno mi je drago i zbog toga, dugujem mu veliku zahvalnost!

Tekst preuzet sa portala Sportski žurnal