NESALOMIVI PARTIZAN: Crno-beli nadigrali niški Železničar

NESALOMIVI PARTIZAN: Crno-beli nadigrali niški Železničar

Rukometaši Partizana nadigrali su ekipu Železničara rezultatom 30:23 (15:12) u 11. kolu plej-ofa ARKUS lige i tako zadržali drugo mesto na tabeli.

Gostujući tim bolje je ušao u meč i poveo 5:3, uz odbrane Kocića, koje su ohrabrile Nišlije na startu. Ipak, nije dugo trebalo ni našem čuvaru mreže Trnavcu da dostigne željeni nivo među stativama. Crno-beli su umeli da nagrade trud svog golmana, pa su ubrzo preokrenuli rezultat – 7:6 na semaforu. Železničar je na kratko preuzeo prednost (7:8), ali je Partizan u nastavku  zaigrao u prepoznatljivom stilu. U listu strelaca upisao se čak i Trnavac, koji je prvo poluvreme završio sa devet odbrana. Kod 11: 11 trener Nenad Maksić zatražio je tajm-aut i, ispostaviće se, napravio pravi potez. Posle 30 minuta igre rezultat je bio 15:12, pa su crno-beli mogli mirne glave na desetominutnu pauzu.

Uspele su Nišlije da poljuljaju samopouzdanje našeg tima na početku drugog dela igre, ali je Trnavac bio na visini zadatka onda kada je to bilo najpotrebnije. Nije izostala ni uspešna realizacija napada, pa je Partizan u 47. minutu imao prednost od šest pogodaka (24:18).  Novi peh za crno-bele, kada se uzme u obzir da su standardni Maksić i Mandić izostali zbog povreda, desio se minut kasnije. Lasica je doživeo povredu, zbog koje je morao da napusti teren. Ipak, istrajali su naši momci u želji za pobedom do samog kraja i zasluženo slavili, ubedljivom razlikom – 30:23.

Za igrača utakmice proglašen je Andrej Trnavac, koji je susret završio sa 15 odbrana. Najefikasniji u Partizanu bili su Petrić i Lasica sa po pet pogodaka, a pratio ih je kapiten Mićić, koji je mrežu Kocića zatresao četiri puta.

Još jedan poseban detalj sa večerašnjeg susreta je debi Aleksandra Praštala, našeg levog krila, za seniorski tim. Aleksandar ima tek 16 godina i ovim putem mu želimo uspešnu rukometnu karijeru.

SASTAVI

PARTIZAN: Mihajlov, Dragović, Bajčeta, Lasica, Grubić, Varga, Ivanović, Trnavac, Gojković, Mićić, Praštalo, Dimitrijević, Petrić, Pižurica, Bojanić, Nešić.
Trener: Nenad Maksić.

ŽELEZNIČAR 1949: Matović, Radivojević Bojan, Stojanović D, Arizanović, Stanojević, Petrović, Radivojević Boris, Ristić, Milosavljević, Anđelković, Spasić, Stojanović A, Antić, Trkulja, Milovanović, Kocić.
Trener: Đorđe Teodorović.

Zvanični sajt RK Partizan