Vraća se Suma, verovatno i Lazar

Čeka se Ivan Obradović za finale Kupa Srbije

Samo dvaput ove godine desilo se da Sejduba Suma i Lazar Marković istovremeno budu starteri, ali bi to moglo da se promeni već tokom vikenda. Kako sad stvari stoje, lako bi moglo da se desi da tandem Partizanovih ofanzivaca počne meč 37. superligaškog kola sa Voždovcem (subota, 18 časova).

Po dva osnova. Prvi, da se odmore neki od startera u većem delu prolećne sezone, kao što su Bibars NathoMiloš Jojić ili Nemanja Jović. Drugi, da reprezentativac Gvineje i nekadašnji član državnog tima Srbije uhvate ritam pred najznačajniji susret u završnici sezone, gostovanje Crvenoj zvezdi i ponude stručnom štabu više opcija za finale kupa.

Na to ukazuju dešavanja iz drugog poluvremena susreta sa Čukaričkom. Ulaskom Sume i Markovića, ali i Aleksandra Lutovca, Parni valjak je počeo da igra brže u fazi napada i to je model koji bi mogao da se iskoristi u poslednja dva kola, kao priprema terena za okršaj sa večitim rivalom kad će na talonu biti pehar.

Zbog povrede lista Suma nije bio u kombinaciji tri kola pre gostovanja na Banovom brdu, kao i u polufinalnom duelu sa Vojvodinom na „Karađorđu“, dok je Markovića boleo aduktor (propustio meč sa TSC-om), a u situaciji kad neke igrače Partizana stiže umor zbog velikog broja utakmica, a drugima popušta koncentracija, realno deluje nagoveštaj da se baš njih dvojica zalete na odbranu Voždovca.

Ove sedmice ćemo pojačati ritam, imaćemo po dva treninga. Nažalost, možda ćemo žrtvovati utakmicu sa Voždovcem. Protiv Čukaričkog su igrači delovali ispražnjeno. Neke ćemo odmoriti za Voždovac. Drago mi je da je Suma zdrav, mada on i dalje posti (zbog Ramazana, op au)“, nagovestio je Aleksandar Stanojević.

Šesta Olimpijakosova kupovina u Partizanu? Do sad dali 9.500.000, na oku i Nemanja Jović

Trener Partizana na ovaj način želi jednim potezom da napravi duplu korist. Da Sumi i Markoviću koji su mahom rezervisti omogući šansu da se nametnu za mesto u prvih 11 u finalu kupa, a pritom odmori Natha ili Jovića, eventualno Jojića, zavisno od pozicije. I tako dodatno zaoštri konkurenciju pred susret sa Crvenom zvezdom. Možda promocijom Lazara Pavlovića u startera, uz napomenu da još čeka Ivana Obradovića, pošto je levi bek tek počeo individualno da trenira i pitanje je da li će se oporaviti do 25. maja. Mada, kako u njegovom odustvu igra Slobodan Urošević

Takmičarskih motiva protiv Voždovca Partizanu i Stanojeviću ne nedostaje. Trener crno-belih je to pokazao i kad je matematički ostao bez šansi da se bori za titulu, jer je savladao i TSC i Čukarički.

Malo smo pali na poslednja dva meča, ali smo oba dobili. Ne igramo kao u većem delu sezone, međutim, takmičari smo. Uopšte nije lako pobeđivati u serijama, svi u struci to znaju“, pojasnio je Stanojević.

A kad je o nizovima reč, Partizan je od poslednjih 29 utkamica u Humskoj dobio 28.

Originalni članak: Mozzart sport