Natho: “Zbog Partizana sam odbio daleko bolje ponude, Iliev je zaslužan…”

Njegov osećaj je bio važniji od novca.

Sjajni izraelski vezista Bibars Natho je ovog leta ušao u svoju petu sezonu u Partizanovom dresu. Došao je 2019. godine iz Olimpijakosa, a u najnovijem izdanju emisije ”Oni vole Srbiju” na TV Arena sport se prisetio kako je zapravo počeo da razmišlja o dolasku u Partizan.

Naravno, sve je počelo od njegovog nekadašnjeg saigrača iz CSKA Zorana ”Bambija” Tošića, koji ga je prvi kontaktirao sa tom idejom.

”Tošić je napravio prvi korak, spojio je mene i Partizan. Pozvao me je, jer je video da individualno treniram. Pregovarao sam sa Olimpijakosom oko prekida ugovora. Želeo sam promenu, nisam se lepo osećao u Grčkoj. 

Kontaktirao me je preko Instagrama: ”Brate, kako si? Šta se dešava? Gde ideš?” Rekao sam mu da imam nekoliko ponuda, ali da još ne znam. Pitao me je šta mislim o Partizanu. Na prvu loptu nisam znao šta da kažem. Nisam razmišljao o toj opciji”, objašnjava Natho.

Ali, sve se promenilo kada se u čitavu priču uključio tadašnji sportski direktor Partizana Ivica Iliev.

”Tošić mi je nešto ispričao o klubu, spojio je Ivicu Ilieva i mene. Sećam se da me je Iliev zvao svaka 2-3 dana i ubeđivao da dođem. Da nije bilo Ivice Ilieva u tom momentu, možda ne bih došao u Partizan.

Ali, bio je uporan i pokazao mi je koliko zapravo može da mi bude lepo u Partizanu. Imao sam 31 godinu i hteo sam da izaberem stabilno mesto gde mogu da živim sa porodicom duži niz godina”, rekao je Natho.

Novac nije bio presudan, što je Natho u par navrata naglasio tokom razgovora.

”Na kraju je osećaj presudio, jer sam imao bolje ponude od drugih klubova. Ali, na kraju, osećaj koji su mi Iliev i klub preneli i pokazali koliko žele da se priključim klubu, to je presudilo.

Kada pričamo o novcu, zaista sam imao daleko bolje ponude od drugih klubova. Kada donosiš odluke treba da poslušaš šta ti srce govori. Onda smo supruga i ja odlučili da dođemo u Beograd.

Ljudi su ovde izuzetno topli i prijatni. U prvim danima nam je to bilo veoma važno. Možda je naporan bio period korone, posebno nama strancima, ali suštima je da se moja porodica ovde uklopila i planiramo da ostanemo ovde i posle fudbalske karijere”, ističe Natho.

Sada već ima i srpsko državljanstvo.

”Prošle godine sam dobio srpski pasoš. I moja deca sada imaju srpsko državljanstvo. Sad sam i zvanično Srbin. Lepo nam je ovde i ako tako bude i u budućnosti, ne vidim razlog zašto bismo otišli iz Srbije”, naglasio je Natho.

Originalni članak: Sportske net