Najnoviji presek – ”Grobari” ubedljivo najbrojniji u Evroligi, a tek sledi derbi!

S obzirom da je hala rasprodata za predstojeći derbi, ove brojke biće još izraženije posle sledećeg kola.

BETAPHOTO/ABA liga/Partizan NIS/DRAGANA STJEPANOVIC

Od početka sezone odigrano je 11 kola u Evroligi, Partizan se posle osam godina vratio u elitno evropsko takmičenje i odmah preuzeo dominaciju kada je u pitanju broj navijača koji prisustvuje njihovim utakmicama.

To se moglo i očekivati, pogotovo posle rekordnog broja prodatih sezonskih ulaznica tokom leta, a košarkaški portal ”Basket News” je danas objavio najnoviji presek stanja kada je u pitanju rang lista klubova sa najvećom podrškom nbavijača od početka sezone.

Očekivano, Partizan je na toj listi i dalje vodeći, i to ubedljivo, sa oko dve hiljade većim brojem navijača u proseku u odnosu na drugoplasirani Žalgiris.

Do sada je crno-bele u proseku bodrilo 16.291 navijača kada su igrali na domaćem terenu, a s obzirom da u četvrtak tek sledi derbi protiv Crvene zvezde u ”Štark Areni”, jasno je da će posle sledećeg kola ova brojka biti još veća i Partizanova prednost na ovoj listi još ubedljivija.

Treće mesto na ovoj listi zauzima Efes, četvrti je Fenerbahče, a peti Makabi i to su ekipe koje imaju prosek veći od 10.000 gledalaca po meču.

Kada je u pitanju drugi srpski predstavnik u Evroligi, Crvena zvezda, ona za sada ima prosek od 7.023 navijača po utakmici i nalazi se na 11. poziciji.

Originalni članak: Sportske net