Bodiroga poslao poruku pred istorijski okršaj u Evroligi!

U četvrtak uveče biće ispisana nova stranica istorije naše košarke, pošto će se po prvi put u Evroligi, ali i generalno u nekom od evropskih takmičenja, sastati najveći rivali Partizan i Crvena zvezda.

Domaćin će biti tim crno-belih, a jasno je da ovakva utakmica povlači i brojna pitanja, kao što je bezbednost, posebno usled incidenata na utakmicama ABA lige i prekida utakmica.

O susretu velikih rivala imao je šta da kaže i prvi čovek ovog takmičenja i legenda srpske košarke Dejan Bodiroga.

– Atmosfera u našim dvoranama i strast koju naši navijači pokazuju na svakoj utakmici je nešto je najbolje što vrednujemo u evroligaškoj košarci, jako smo ponosni zbog toga. Ipak, mi smo samo ponosni ako se ta strast iskazuje u okviru poštovanja rivalaU četvrtak ćemo imati priliku da gledamo srpski derbi između Partizan Mozzart Beta i Crvene zvezde prvi put u istoriji Evrolige. Svi znamo da je rivalstvo ova dva kluba istorijsko, ne samo u srpskim, već i u svetskim okvirima, jasan je bio nekadašnji univerzalac na terenu, a kasnije funkcioner KSS-a.

Na kraju je istakao i da je važno da sve protekne kako treba.

– Od izuzetne je važnosti da se sportski aspekt poštovanja rivala vrednuje među svim činiocima utakmice. To će omogućiti navijačima, na tribinama i kraj malih ekrana, da uživaju u spektaklu, poručio je Bodiroga.

Originalni tekst Sportska centrala.com