Mitić deli pravdu u Humskoj na 168. derbiju

Večiti derbi serijal, broj 168, promovisaće još jednog debitanta među pištaljkama. Kao što je Sport Klub najavio pre nekoliko dana predstojeći duel Partizana i Crvene zvezde, na stadionu u Humskoj, sudiće Leskovčanin Milan Mitić, potvrdio je predsednika Sudijske komisije Dejan Filipović.

Ideja da Milan Mitić već u sredu debituje na najvećoj utakmici srpskog fudbala, odlično se uklapa u javno obelodanjen stav prvog čoveka sudijskog organa o afirmaciji većeg kruga arbitara od poverenja. U finalu kupa, prošle sezone, takođe, susretu Crvene zvezde i Partizana, debitovao je Miloš Milanović, sva tri prvenstvena duela, zbog složenosti situacije, bila su poverena Srđanu Jovanoviću.

Nije tajna da se Mitić odlično kotira u sudijskim krugovima, iako još bez statusa FIFA sudije. To je svakako presedan kada je u pitanju delegiranje arbitara za večiti derbi u odnosu na praksu u poslednjih desetak godina. Leskovčanin je sazreo u četvorogodišnjem superligaškom bivstvovanju, do sudije od poverenja aktuelnog saziva Sudijske komisije FSS.

Duel između Partizana i Crvene zvezda na programu je u sredu u 20 časova. Crno-beli su osmi sa 11 bodova, dok tim iz Ljtice Bogdana jedini ima maksimalan učinak – iz šest utakmica isto toliko pobeda.