Milošević: Satisfakcija za tešku sezonu, znao sam da ova ekipa vredi

Igrači su uspeli da se izvuku iz veoma teške situacije, i u ligi i u kupu i da dođu u situaciju da protiv najvećeg rivala na njegovom terenu osvoje Kup

Trener fudbalera Partizana Savo Milošević rekao je da je danas osvojen trofej u Kupu Srbije satisfakcija za mnogo tešku sezonu.

– Ovo jeste satisfakcija za dosta tešku sezonu. Partizan je veliki klub i uvek zahteva najviše. Bili smo u komplikovanoj situaciji pre par meseci. Rekao sam kada sam došao da ova ekipa vredi i može više, znao sam to – rekao je Milošević na konferenciji za novinare posle utakmice na stadionu “Rajko Mitić”.

Partizan je pobedio Crvenu zvezdu sa 1:0 i osvojio četvrti uzastopni, a ukupno 16. trofej u Kupu Srbije.

– Pre svega ću čestitati igračima na trofeju i zasluženoj nagradi za sve ono što su pretrpeli i situaciju u kojoj su se nalazili pre dva meseca. Uspeli su da se izvuku iz veoma teške situacije, i u ligi i u kupu i da dođu u situaciju da protiv najvećeg rivala na njegovom terenu osvoje kup. Svaka im čast – rekao je Milošević.

– Mislim da je Partizan bio bolji, imali smo mnogo više šansi, šuteva. Mislim da smo apsolutno zasluženo pobedili. Izražavam zahvalnost rukovodiocima koji su mi ukazali poverenje pre dva meseca. Veoma teška odluka, ukazati poverenju čoveku koji ima nula iskustva kao trener. Nadam se da sam makar delom vratio danas. Hvala i bivšem stručnom štabu koji je mnogo uradio, i oni su deo ovog trofeja – dodao je on.

Milošević je zahvalio i igračima i stručnom štabu Zvezde.

– Treba biti veliki i u porazu i oni su to danas pokazali. Čestitam im na tituli i želim i njima i nama uspešne kvalifikacije u Evropi, da i jedni i drugi probamo da se nađemo tamo gde treba – rekao je Milošević.

Istakao je da je presrećan zbog prvog trofeja u trenerskoj karijeri.

– Zaista sam presrećan, ne sumnjajte u to. Mi kao pobednici treba da pokažemo dostojanstvo. Slavićemo. Imamo dve-tri nedelje odmora. Verovatno ću i zapevati. Treba da budemo pre svega korektni jedni prema drugima i pokažemo pravu poruku svima. Prošli derbi smo izgubili, Zvezda je bila tada mnogo bolja i ja sam tada čestitao. Tako treba da bude kada su u pitanju dva naša najveća kluba – kazao je Savo Milošević.

Naveo je da tim ne može da se deli na odbranu i napad i da je Partizana u poslednje vreme izgledao mnogo bolje jer su u defanzivnoj postavci učestvovali svi igrači iz tima, što je kako je rekao “ključ svega”.

Upitan za strelca Bojana Ostojića, trener Partizana je kazao da je to “fenomenalan momak” i da je suprotnog mišljenja od onog koje se pojavljuje, a to je da se pojedini opraštaju od njega.

Tekst preuzet sa portala Večernje novosti

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *