OCENE – PARTIZAN: Profesor Ostojić, oktopod Šćekić i Zdjelar kao anesteziolog

VLADIMIR STOJKOVIĆ 7 – Englezi bi rekli “običan dan na poslu”. Sve što je bilo do njega odradio je rutinski, pratio igru, pravovremenim istrčavanjima kupio lopte kao kruške, a imao dovoljno koncentracije da ne poklekle u situacijama kad se Zvezda oslonila na duge lopte.

NEMANJA R. MILETIĆ 7 – Trebalo mu je malo više vremena nego inače da “uđe” u utakmicu, da pohvata konce, ali je posle početnih pola sata uhvatio ritam i podsetio na izdanje od 2. marta kad je bio jedan od najboljih aktera derbija. Večeras je predstavljao faktor stabilnosti u onom delu meča kad je Zvezda pokušala da pritisne poslednju liniju gostiju.

BOJAN OSTOJIĆ 8 – Jedna od upečatljivijih partija u karijeri odlazećeg štopera Partizana. Oproštajnu utakmicu krunisao je golom vrednim trofeja, međutim, i pre i posle toga odigrao je na takvom nivou da bi struka crno-belih trebalo da razmisli o nastavku saradnje. Dominirao je u vazduhu, a pritom bio toliko miran na zemlji da je sprečio Pavkova i Bena da uđu u ozbiljnu šansu.

STRAHINJA PAVLOVIĆ 7,5 – Milina je gledati kako se razvija u ozbiljnog defanzivca izdanak Partizanove omladinske škole. Triput je igrao protiv Zvezde ovog proleća i svaki put podizao lestvicu, da bi večerašnjom partijom u kojoj je samo jednom pogrešio za 90 minuta – kad je Pavkov ostao neometan na petercu – opravdao interesovanje Juventusa.

SLOBODAN UROŠEVIĆ 6,5 – Imao je problema u prvom delu sa Benom, da bi se u nastavku popravio i doprineo velikom slavlju Partizana, iako je utisak da je po njegovoj stani odbrane škripalo.

Saša Zdjelar protiv Bena

SAŠA ZDJELAR 7 – Anestezirao je vezni red Crvene zvezde. Dobru formu demonstriranu tokom celog proleća potvrdio je u završnoj utakmici sezone, tako što je sačekao Marina na svojoj polovini i u tandemu sa Šćekićem osujetio najopasnijeg Zvezdinog kreativca da dođe do izražaja. I sve to čisto, elegantno, bez velikog broja prekršaja, sa dosta “čistih” odutzetih lopti. A njegove prenosne donele su Partizanu širinu u manevru.

ALEKSANDAR ŠĆEKIĆ 7,5 – Čovek stvoren za utakmice visokog napona. A na njima hladan kao špricer. Kršni Beranac je ponovo delovao kao oktopod, kao da na nogama ima pipke za koje se lepila lopta, prosleđivao bi je prvom do sebe, pravovremeno i racionalno, praveći viškove iz kojih su crno-beli profitirali na sredini terena i izludeli vezni red Zvezde.

ZORAN TOŠIĆ 7 – Uspeo je Milan Rodić u osnovnom zadatku da zaustavi fudbalera Partizana sa najvećom reputacijom da zapreti prodorima po krilu, ali mu je Bambi doskočio, tražeći alternativna rešenja. Kad je video da ne može sa spoljnje strane, napao je Zvezdinu odbranu sa unutrašnje i spremio dve šanse Ivanoviću. Šteta je samo što njegov fudbalski koeficijent inteligencije ne prati ostatak tima. Što važi i za borbenost, jer je bivši reprezentativac plenio uklizavanjem, kao da je bek ili štoper, što je gostima donelo impuls više.

Zoran Tošić

ĐORĐE IVANOVIĆ 6 – Namučio je NemanjuMilunovića, potpuno izbacio iz ravnoteže Zvezdinog štopera, ali prednost stečenu hitrinom i zavlačenjem iza poslednje linije domaćina nije uspeo da valorizije, iako mu je Bambi Tošićspremio dve šanse u prvom, a u drugom delu mu omogućio da puca sa 20-ak metara. Ne samo zbog promašaja, utisak je da je mogao više.

DANILO PANTIĆ 7 – Značajno je unapredio igru u odnosu na duel na istom stadionu pre mesec dana. Od početka je, zajedno sa Rikardom, opteretio Filipa Stojkovića i predstavljao rebus koji desni bek crveno-belih nije znao kako da reši, osim faulovima, od kojih neki, toliko očigledni, nisu ni svirani. Namestio je gol Ostojiću, topovskim udarcem namučio Borjana, a posle napadačkih akcija istakao se i sa nekoliko intervencija na svojoj polovini.

RIKARDO GOMEŠ 6 – Samo mu je završnica nedostajala. Sve ostalo je napadač Partizana odradio kako valja. Od početka je agresivnim pristupom, u kombinaciji sa Pantićem, stavio na muke Zvezdinu odranu, često se vraćao po loptu, započinjao napade, međutim, deluje da je morao da ispoštuje saigrače kad su bili u boljoj poziciji od njega, umesto što je solirao.

IZMENE

LAZAR PAVLOVIĆ (od 74. minuta) 6 – Uspeo je da zadrži nekoliko lopti i nagovesti potencijal, ali i da neiskustvo plati žutim kartonom.

ZLATAN ŠEHOVIĆ (od 81. minuta) – Premalo vremena na terenu da bi bio ocenjen, međutim, debi u seniorskim duelima sa Crvenom zvezdom pamtiće po peharu.

SAŠA ILIĆ (od 91. minuta) – Kakvo finale jedne velike karijere! Ušao je u nadoknadi s namerom da podigne pehar i u tome uspeo, kao pre 18 godina na istom mestu. Tražio je od saigrača da mu na oproštaju poklone trofej i – poslušali su ga.

TRENER

SAVO MILOŠEVIĆ 8 – Ako su Ostojić i Šćekić bili najbolji na terenu, onda je stručni štab Partizana, predvođen nekadašnjim reprezentativcem, dobio bitku van njega. U taktičkom smislu je pobedio najpre sebe, jer je za razliku od okršaja u plej-ofu napao rivala, a zatim nadvisio i Vladana Milojevića, pošto je sve vreme kontrolisao i igru i rezultat. Zatekao je tim u mentalnom i igračkom rasulu, a sezonu završio kao pobednik, jer je imao petlju da uradi ono što nisu ni Đukić, ni Mirković. Ne samo da napadne, nego i nadigra crveno-bele. Za prvo slavlje Partizana nad večitim rivalom posle dve godine.

Tekst preuzet sa portala Mozzart sport