Miljkovićeva borba sa koronom: Obostrana upala pluća, srce preskače, 25 dana u krevetu

„Najviše mi je nedostajao – Partizan“, seća se desni bek crno-belih višenedeljne izolacijeMiljkovićeva borba sa koronom: Obostrana upala pluća, srce preskače, 25 dana u krevetuMiljković (© Star sport)

Nije bilo dramatično, još manje naivno. Bitno da je gotovo. Sad kad je zdrav, može Aleksandar Miljković da se posveti samo treninzima, jer je posle iscrpljujuće bitke savladao virus korona.

Mučio ga je mesec dana, izbacio iz ekipe, poremetio životne navike, međutim, desni bek Partizana ga je na kraju „slomio“, iako je u njegovom slučaju situacija bila opasnija nego na ostale članove ekipe kroz koje je samo „protrčao“.

Bio sam zaražen koronom, imao obostranu upalu pluća, ne mogu da kažem da sam bio kritičan. Hvala Bogu, sad sam dobro“, osvrće se Miljković u razgovoru sa klupsku televiziju sa priprema u Turskoj.

Pre tri dana se stavio na raspolaganje treneru Aleksandru Stanojeviću, prvi put još od 5. decembra kad je pred kraj prvog poluvremena duela sa Čukaričkim malaksao.

„Najpre sam osetio da mi srce preskače, plus bio ubrzan, što sam odmah signalizirao sudiji. Pozvao je lekare i kako su do pauze ostala samo dva, tri minuta, izdržao sam do kraja prvog poluvremena. Još na zagrevanju sam osetio da sam teži i u glavi i u nogama nego inače. Pomislio sam na običan umor. Sutradan sam dobio simptone kovida. Bilo mi je loše, samo sam pao u krevet“.

Za bolničkim lečenjem nije bilo potrebe, Miljković kaže da je imao srednju kliničku sliku.

„Sportisti se, najvećem broju slučajeva, brzo vraćaju u pogon posle infekcije, ali men je koncentracija virusa u organizmu bila povećana. Skener je pokazao aktivnu obostranu upalu pluća. Znao sam da će proći, jedino što sam psihički teško podneo činjenicu da ću propustiti uvodni, najvažniji, deo priprema. Ležao sam u krevetu maltene 25 dana, posle čega su mi lekari dozvolili da sa porodicom odem na Zlatibor“.

Svi koji su morali u izolaciju govorili su da period bez normalnog života ume da bude komplikovan za psihu.

Najviše mi je nedostajao – Partizan. Momci, „Zemunelo“, druženje, to je moj život. Tako funkcionišem i odjednom sam postao isključen. Hvala treneru Aleksandru Stanojeviću i lekarskom timu na načinu kako su se postavili tokom mojih problema, omogućili su mi da se vratim bez pritiska, zato osećam potrebu da im na tom gestu uzvratim učinkom na terenu“, dodao je Aleksandar Miljković.

ŽIVKOVIĆ ZA DESET, OSTAVIĆE TRAG

Dok se Miljković borio sa koronom, doveo je Partizan još jednog desnog beka, Marka Živkovića iz Voždovca.

Momak za desetku. I, kvalitetan igrač. Verujem da će ostaviti trag u Partizanu. Odlikuju ga sjajne ljudske osobine. Ne doživljam ga kao konkurenciju, kao stariji kolega moram da mu pokažem da u svakom trenutku može da računa na mene. Ne mogu da mu odmognem, samo da pomognem“.

Tekst preuzet sa portala Mozzart sport

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *