Mijailović: Stručni štab je tražio da Miler-Mekintajer ne bude u timu, tražimo pojačanja

Neposredno pred početak utakmice protiv FMP-a u ABA ligi, iz Partizana su u subotu saopštili da se duel odlaže zbog koronavirusa. Detalje je objasnio prvi čovek crno-belih Ostoja Mijailović.

Dva sata pred utakmicu smo dobili obaveštenje da je jedan član stručnog štaba pozitivan na koronu. Odmah smo tražili da se pregledaju igrači, jer je zaražen ekonom koji je u kontaktu sa njima. Konsultovali smo se sa ABA ligom i dobili smo odobrenje da se utakmica odloži. Ove nedelje oko 14-15 sati očekujemo rezultate. Nadam se da niko nije zaražen i da možemo da nastavimo da se takmičimo. Nismo želeli da rizikujemo i igramo utakmicu, jer je zdravlje najbitnije – rekao je Mijailović u emisiji 60 minuta sa Vladom i Acom na MaxBet radiju.

U ponedeljak putujete u Krasnodar na meč protiv Lokomotive u Evrokupu. Postoji li mogućnost da se i taj meč odloži?

 Nemamo previše izbora. Igrači i članovi stručnog štaba su izolovani od subote popodne. Ako ne budemo imali kapaciteta da putujemo tražićemo odlaganje. Ako bi neko bio zaražen, to bi bio korak unazad. Za nas je ova sezona veoma teška i specifična, nemamo sreće ni u čemu.

Kakva je situacija sa Kodijem Miler-Mekintajerom?

– Prošle godine smo imali želju da se vratimo u Evroligu i sada plaćamo cenu korone. Želja je bila da ugovori sa igračima budu potpisani na više godina i tako im obezbedimo siigurnost. Kada se desila korona, trener Andrea Trinkijeri je potražio drugi put, a nama su ostali potpisani ugovori sa 90 odsto igrača. Vlado Šćepanović nije imao prostora za mnogo korekcija. Neke utakmice smo gubili nesrećno i u egal završnicama. Sve odluke su donošene na želju stručnog štaba. Uprava se nije pitala koga da dovede u klub. Doneli smo odluku da Gordić, Miler-Mekintajer i Janković ne budu u timu, a to je tražio stručni štab. Doveli smo Perkinsa, a tražimo još pojačanja. Moramo da budemo realni. Prošle godine smo imali zalet ka Evroligi i sada plaćamo cenu zbog prevelike želje. Daćemo sve od sebe da napravimo rezultate.

Tekst preuzet sa portala Maxbet sport