Marinković sjajnom partijom u Laktašima vratio Partizan na pravi put:”Nismo pali pod pritiskom”

NA kraju letnje pauze, kada je bio poznat skoro kompletan roster Partizana, uloga vođe je namenjena Vanji Marinkoviću. Uz njega očekivalo se da tim pogura i energija Radeta Zagorca. Sada je već očigledno da ekipa može da pobeđuje samo kada su njih dvojica na visini zadatka. Baš tako je bilo u Laktašima, protiv Igokee – 97:84.

Vanja je protivnicima isporučio 28 poena, uz sjajne procente šuta (8-6 za tri, 1-1 za dva, 8-8 penali), dok je Rade pomogao sa 15 poena (9-7 za dva, 3 as, 5 sk). Njihov ritam ispratio je i Džok Lendejl (17, 9 sk), pa je bilo logično da se Partizan vrati na pobednički put i borbu za plej-of (5-5), posle poraza od Budućnosti i Crvene zvezde.

– Znali smo da igraju brzu košarku, da rešavaju napad posle dve, tri sekunde, kao mi što smo igrali pre dve godine. Na veliki broj poena – napravio je paralelu Marinković. – Nije bilo lako igrati, imaju dobre igrače, iskusne. Mi smo se dugo spremali, imali smo pauzu, i mislim da smo dobro odigrali u odbrani. .

Trener Andrea Trinkijeri je dve stavke izdvojio kao ključne za trijumf: odbranu Vanje Marinkovića i 38 skokova (Igokea 20). Kada je sjajni šuter upitan da prokomentariše svoju partiju i 28 koševa, skromno je odgovorio:

– To je posao, sad sam dao ja, sledeći put će neko drugi. Svako imaju svoju ulogu, mislim da dobro radim to što mi je namenjeno. A i protiv Igokee sam dosta igrao (28 minuta).

Back to Top