Maksić: Nosili su nas navijači; Trnavac: Igrali smo kao jedan

Dan posle trijumfa Partizana nad rumunskim Minaurom Baja Mare (30:26) rukometna javnost i dalje je pod utiskom zbog uzbudljivog meča 1/16 finala Evrokupa, odigranog na Banjici.

Po završetku sinoćne utakmice, trener Nenad Maksić imao je samo reči hvale za svoje igrače.

,,Dali smo puno golova, a nismo to planirali niti očekivali, jer su Rumuni tvrda ekipa. Zatresli smo njihovu mrežu 30 puta, ali smo puno golova i primili. Mislim da je na kraju popustila koncentracija, stigao nas je i umor. Zato nismo realizovali nekoliko odličnih šansi. Ipak, ne mogu da budem nezadovoljan, niti imam šta da zamerim momcima. Moram da kažem da je naš golman Trnavac bio fenomenalan, ni sam ne znam koliko je zicera odbranio. Sve u svemu, imamo pozitivan rezultat pred revanš i to je najvažnije. Garantujem da će u Rumuniji biti još tvrđa utakmica. Ovde smo bili u egalu i mislim da ova razlika od četiri gola ide na konto publike, koja nas je nosila tokom svih 60 minuta. Čestitam svojoj ekipi, stvarno su se borili i dali sve od sebe. Zaslužujemo da se prvo lepo odmorimo, a onda spremimo za revanš“, istakao je strateg crno-belih.

Puno razloga za zadovoljstvo imao je i naš čuvar mreže Andrej Trnavac, koji je briljirao među stativama i upisao 13  odbrana. Njegove bravure od sinoć kruže društvenim mrežama, uz pregršt pozitivnih komentara.

,,Utisci su fenomenalni! Imali smo neverovatnu podršku navijača, celokupna atmosfera je bila sjajna. Igrali smo kao tim, kao jedan, i sasvim zasluženo pobedili. Mogla je razlika na kraju da bude veća, ali ne smemo da žalimo ni za čim posle partije koju smo pružili. Ako u Rumuniji budemo igrali kao što smo u Beogradu mislim da će i ova četiri gola prednosti biti sasvim dovoljna za plasman u osminu finala“, poručio je Trnavac.

Revanš 1/16 finala Evrokupa protiv Minaura Baja Mare igra se četvrtog decembra u Rumuniji, u 17 časova.

Zvanični sajt RK PARTIZAN