Luka Đorđević savetuje crno-bele: Noboa ne sme da pogleda ka golu

| sreda 04 avgust 2021 16:39Luka Đorđević u dresu Crne Gore (©MN Press)

„Ima kvalitete kao Natho“, kaže crnogorski as sa dugom karijerom u Rusiji

Jači je Soči od svih protivnika sa kojima je Partizan igrao ove sezone, ali crno-beli imaju blagu prednost, da su bliži četvrtom kolu, kratki je rezime Luke Đorđevića, crnogorskog napadača sa dugim stažom u ruskom fudbalu.

Partizan će u četvrtak uveče igrati prvi meč sa Sočijem u trećoj rundi kvalifikacija za Ligu Konferencije, a opšti je stav da će mu ruski klub sa obala Crnog mora biti teža prepreka nego bilo koji rival u narednoj rundi, Santa Klara ili Olimpija.

Rusi su prošlo prvenstvo završili na petom mestu, ispred mnogih zvučnijih imena tamošnjeg fudbala, dobro su krenuli i u ovaj šampionat, te Luka Đorđević, nekadašnji napadač Zenita, Lokomotive, Arsenala iz Tule, opominje da se radi o vrlo kvalitetnom timu.

Soči je ozbiljna ekipa. Dobra je okolnost što nije i ista iz prethodne sezone. Otišlo im je nekoliko bitnih igrača, kao što je napadač Zabolotni (CSKA), koji im je bio najbolji strelac, pa Mevlja (Alanja), koji im je završavao veliki posao u odbrani. Ali, kostur tima je ostao na okupu i dosta su kvalitetan sastav, neće biti Partizanu nimalo lako“, priča Đorđević za Mozzart Sport.

Ima Soči, naravno, slabe tačke, ahilove pete, koje Partizan mora da iskoristi.

Prvo, nema ovaj ruski tim veliko iskustvo igranja na međunarodnoj sceni. Odbrana Sočija je slabiji deo tima i smatram da Rikardo, Pantić, Marković mogu da im stvore mnogo problema. Vezni red je srce tima, tu su Noboa i Jusupov i ključna stvar za Partizan će biti da njih zatvore“.

Iskusni Ekvadorac Kristijan Noboa je igrač kojeg Đorđević apostrofira kao ključnu kariku u sastavu Sočija.

Izuzetan igrač! Isti je kao Natho. Fantastičan tehničar, sa savršenim pregledom igre. Kako je „namestio“ gol protiv Ahmata u poslednjem kolu je njegov znak raspoznavanja. Bio sam sa njim zajedno u Zenitu, kada ste na terenu s njim to je milina za igranje. Partizan ne sme da mu dozvoli ni da pogleda ka našem golu!“

Nikada Đorđević nije krio da je veliki navijač Partizana, pa otud svaku utakmicu crno-belih je odgledao ove sezone i ima šta da kaže.

Soči je ozbiljnija ekipa od svih sa kojima je Partizan igrao ove sezone, pa će morati i crno-beli da igraju bolje nego na prethodnim mečevima. Jedina stvar koja mi se do sada nije svidela je drugo poluvreme protiv Strede. Tim kao što je Partizan ne sme sebi da dozvoli protiv takvog rivala da upada u probleme, da ga golman spasava. To Parni valjak mora da rešava kao Zvezda što je rešila Kajrat. Sa takvim izdanjem u Sočiju bilo bi mnogo više problema“.

Ipak, optimista je Luka Đorđević, jer ne krije da mu se generalno dopada kako izgledaju crno-beli.

„Sve kada se sabere, dao bih malu prednost Partizanu. Dobio je sa Rikardom napadača koji mu je bio potreban, srećan što se Pantić vratio i odmah je pokazao koliko je dobar igrač, mladi Jović je veliki talenat, sredina terena je stabilna, a sviđa mi se i kako izgleda odbrana sa Vujačićem i Saničaninom. Trener Stanojević ima dosta opcija i nadam se da ćemo gledati crno-bele u grupi Lige Konferencije“, poručuje Luka Đorđević, koji je ovog leta raskinuo ugovor sa Lokomotivom iz Moskve i još vaga od dobijenih ponuda koja mu je najbolja.

Originalni članak: Mozzart sport