Još svi pamte pismo koje je Balašević uputio strelcu čuvene trojke iz Istanbula kada je Partizan pokorio Evropu

Vi ste uveliko olimpijski šampioni, što se nas tiče… Puno vam hvala na tome, tvoj Đole, ispred još par Balaševića, ni ne pomišljajući da nabrojim sve za koje znam da misle kao mi…

Aleksandar Đorđević

Aleksandar Đorđević, Foto: ALO/Marko Metlaš

Uoči utakmice sa selekcijom SAD na Olimpijskim igrama u Riju kantautor Đorđe Balašević je uputio pismo/poruku selektoru košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandru Đorđeviću.

Sve je obelodanila njegova ćerka Beba na svojoj Fejsbuk stranici:

“Dragi moj Gospodine Đorđeviću…

Što smo stariji, i što te više pratim, sve više osećam potrebu da te oslovim upravo tako. Gospodine Đorđeviću…

I, možda je najbolje da ti čestitam pre nego što dežurni kritičari preformulišu svoje zlobne opaske u hvalospeve, i pre nego što dundlovi oslobođeni od fizičkog krenu da vas svojataju i povlače po kojekakvim salonima i prijemima. Tako to ide…

Sretni veruju u bajke. Još sretniji učestvuju u njima… Ameri će danas možda dati koji poen više od nas, ali obojica odavno znamo da se ponekad pobede ni izbliza ne čitaju sa semafora.

Dečaci koje si okupio trčali su ispod duge one tvoje „trojke“ iz Istanbula, poželevši da im se snovi ostvare, ali iz noći u noć uveravamo se u to da su očito rešili da za svaki slučaj i sami malo porade na ostvarenju svojih snova.

Molim te da im, ako dospeš, pred finale samo preneseš da su ovde neki, koji su probdeli mnoga finala, veoma, veoma, ponosni na njih. Što je u zemlji u kojoj ponos godinama atrofira, daleko iznad svih legura, himni ili zastava… To je četvrta stepenica pobedničkog postolja…

Pošalji ih, kao što si verovatno i planirao,da odigraju taj meč kao basket sa ortacima između zgrada… To je, ipak, samo igra.

A vi ste uveliko olimpijski šampioni, što se nas tiče… Puno vam hvala na tome, tvoj Đole, ispred još par Balaševića, ni ne pomišljajući da nabrojim sve za koje znam da misle kao mi…”

Izvor Alo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *