Jedna pozicija deficitarna

Sastav je još uvek nedovršen. Pitanje je kada će biti, ali je jasno da će neka od pozicija da bude dodatno osnažena. Pogotovo kada se u obzir uzmu brojne povrede igrača.

Košarkaška sekcija Partizana će sa pripremnim utakmicama nastaviti u subotu, kada će da otpočne nastup na VTB kupu. Prvi protivnik će da mu bude Lokomotiva Kubanj. Ono što predstavlja problem za crno-bele je činjenica što na određenim pozicijama postoji određeni manjak, pogotovo kada se u obzir uzme situacija sa povređenim igračima.

Tako je na poziciji plejmejkera trener Željko Obradović ostao sa Danteom Eksumom, koji je zapravo kombo-bek, a ne klasični organizator igre, dok je Aleksa Avramović već neko vreme odsutan zbog povrede desne šake i neće moći da pomogne timu na startu sezone. Takođe, kao i Australijanac, ni Čačanin nije klasična “jedinica”.

Jedini igrač sa istinskim organizatorskim sposobnostima je Jam Madar, ali je svakako u planu da se na “kecu” angažuje renomirani košarkaš, koji bi kvalitet tima iz Humske odveo na novi nivo potreban za značajno teže i napornije izazove. Uz napomenu da će “parni valjak” naredne sezone često igrati i po tri utakmice nedeljno, u razmaku od samo jedan ili dva dana.

Zato će Partizan, prema dobro obaveštenim košarkaškim krugovima, da krene u potragu za plejmejkerom, koji bi mogao da donese momentalni kvalitet, prvenstveno u Evroligi. Dakle, crno-beli imaju vremena da ga pronađu, pošto najkvalitetnije klupsko takmičenje “starog kontinenta” počinje 6. oktobra. Videćemo kako će se situacija dalje razvijati.

Originalni članak Maxbet sport