Izveštaj iz Omladinske škole – 16.08.2021.

Ove sezone će u kategoriji omladinaca Partizana “bazna” godišta biti 2004. i 2003. (mada i do dva bonusa 2002. godište imaju pravo nastupa, no crno-beli takve bonuse po pravilu ne koriste), dok će u kategoriji kadeta to biti 2005. godište, sa par najtalentovanijih pojedinaca rođenih 2006. godine.

OMLADINSKA LIGA SRBIJE – 1. KOLO:

Naše omladince i ove sezone vodi trener Nenad Brnović. Ambicije su sada mnogo više takmičarski orijentisane nego prošle sezone. Posle više godina, prioriteti su tako postavljeni da je glavni cilj osvajanje šampionske titule i što je najbitnije – potonje učešće u “UEFA Youth League 2022/23”, odnosno u omladinskoj Ligi šampiona.

Već u prvom kolu smo u nedelju prepodne videli jedan od najvećih derbija koji postoje u ovoj ligi. Protivnik Brodarac, ekipa koja je poslednjih nekoliko godina ili bila šampion, ili u samom vrhu Omladinske lige Srbije, savladan je u “Zemunelu” potpuno zasluženo sa 2:0. Golove su postigli Petković u 38. i Đorđević u 90. minutu. Pre prvog pogotka je Baždar, ubedljivo najbolji strelac prošlosezonske Kadetske lige Srbije, promašio penal. Ipak, to mladom i nadarenom napadaču nije smetalo da samo par minuta kasnije učestvuje u prelepoj akciji koju je golom završio Petković. Drugi gol Partizana je posledica lepo izvedenog kornera sa leve strane i divnog skoka i udarca glavom štopera Đorđevića.

Mora se istaći da Brodarac i ove sezone ima najveće aspiracije (u nedelju je u startnih 11 imao jednog igrača 2002, čak osmoricu njih 2003. i samo dva igrača 2004. godište), što našoj pobedi još više daje na značaju. Sa druge strane, ako pogledate naš tim koji je započeo meč protiv Brodarca, tu su bila čak petorica njih koja su 2004. godište – reč je Stjepanoviću, Jevremoviću, Baždaru, Vlahoviću i Petkoviću, odnosno o već poznatim imenima i izvan omladinske konkurencije. To važi i za neke momke koji su 2003. godište, kao što su na primer Bojat ili Đorđević. Sve u svemu, Partizan ove sezone ima izuzetno jak omladinski tim i biće sigurno najveći favorit za osvajanje titule.

U narednom, 2. kolu OLS koje je na programu sledećeg vikenda, omladinci Partizana će gostovati Radničkom u Kragujevcu, koji je u prvom kolu na svom terenu pobedio Voždovac sa 2:1.

KADETSKA LIGA SRBIJE – 1. KOLO:

Naša kadetska selekcija je prošle sezone osvojila šampionsku titulu potukavši mnoge rekorde. Predvodio ih je trener Vladimir Ješić koji više nije u klubu. Njega je ove sezone zamenio Nikola Jovanić, trener koji je prošle sezone vodio pionire Partizana – šampione najpre na teritoriji grada Beograda, a onda i prvake cele Srbije, pošto su na turniru u Staroj Pazovi nadvisili svoje vršnjake i prvake iz drugih fudbalskih regiona u Srbiji (pionire Vojvodine, Radničkog iz Niša i Radničkog iz Kragujevca).

Našu kadetsku selekciju činiće ove sezone uglavnom prošlosezonski mlađi kadeti (2005. godište), a njima je trener Jovanić pridodao i nekolicinu prošlosezonskih pionira (2006. godište) koje je on vodio u toj selekciji – Makajia, Ilića, Totića i Obrića.

U nedelju popodne je naša nova kadetska selekcija na premijeri savladala kadete Brodarca sa 3:0, dominirajući tokom čitavog toka meča. Prva dva gola je postigao Petrušić u 30. i 45. minutu, a konačan rezultat je u nadoknadi vremena (90+2 minut) postigao Ivić.

U narednom, 2. kolu KLS koje je na programu sledećeg vikenda, kadeti Partizana će gostovati novajliji u ligi, ekipi Sloge iz Užičke Požege. Protivnika treba shvatiti najozbiljnije, s obzirom da je Sloga u prvom kolu pobedila kod kuće kruševački Napredak sa čak 3:0.

Zvanični sajt FK Partizan

Vlada Ćujić