Heroj Avramović: Dišemo mnogo lakše, pobedili smo jako talentovan Monako

“Ako se stvari budu poklopile, možda možemo da budemo i peti. Ali, ne razmišljamo o tome sada, već se radujemo pobedi i idemo dalje”, kaže strelac 22 poena

Slavi se plasman u četvrtfinale među navijačima Partizan Mozzart Beta, a jedan od najzaslužnijih za to što je Parni valjak iskoristio prvu meč loptu za prolaz među osam najboljih je Aleksa Avramović!

Srpski reprezentativac odigrao je najbolju partiju od povratka iz povrede i ubacio 22 poena uz neke briljantne poteze kojim je samo uvećavao jaz između crno-belih i Monaka. Bio je među ključnim faktorima rezultatskog preokreta u drugoj čevrtini kada je ubacio 14 od svojih 15 poena iz prvog poluvremena, a na kraju je pogodio i još jednu bitnu trojku uz dva slobodna bacanja kojim je stavio tačku na utakmicu, pobedi i overio kartu za Top 8!

“Dišemo sada mnogo lakše, kada smo obezbedili četvrtfinale. Ako se stvari budu poklopile, možda možemo da budemo i peti. Ali, ne razmišljamo o tome sada, već se radujemo pobedi i idemo dalje. Bili smo pravi, pogodili mnogo bitne šuteve, odigrali dobru odbranu. Oni su jako dobar tim, jako talentovan, sa velikim napadačkim potencijalom. Zato smo morali da damo sve od sebe i sada smo zasluženo u Top 8“, poručio je Avramović.

Partizan Mozzart Bet će veliki uspeh da zaokruži utakmicom protiv Panatinaikosa narednog petka u verovatno prepunoj Štark areni od 20.30. Crno-beli bi sa pobedom, uz eventualne poraze Makabija i Fenerbahčea mogao čak i do petog mesta, što bi za protivnika u narednoj fazi dalo upravo – Monako.

Originalni članak: Mozzart sport