Fudbaleri kreću na pripreme: Stanojević skratio spisak za 10 imena, čekaju se pojačanja u Sloveniji

Crno-beli će do 9. jula odigrati i četiri kontrolna meča

Pošto su u minulih desetak dana sticali kondiciju u svom sportskom centru u Zemunelu, u ne tako prijatnim vremenskim uslovima, fudbaleri Partizana danas menjaju bazu i sele se u Sloveniju gde će do 9. jula “brusiti” formu i za evropske kvalifikacije, ali i za kompletnu narednu sezonu.

Trener Aleksandar Stanojević će na put povesti ukupno 30 fudbalera (26 igrača i četiri golmana), ali taj spisak nije konačan, jer klub iz Humske uveliko radi i na pojačanjima koja će u narednim danima pojačati konkurenciju u timu.

Takođe, nije isključeno da neko od postojećih prvotimaca u toku rada u Sloveniji napusti crno-bele, posle čega će klub odmah reagovati i dovesti zamenu.

U odnosu na prvobitno okupljanje, obavljeno 14. juna, nedostaje čak deset fudbalera, koji su u dogovoru sa klubom ili već rešili ili će tek rešiti status. Tako su ispali Bojan Matić, Periša Pešukić, Savo Arambašić, Petar Gigić, u Čukarički je otišao Nikola Čolić, potom Dušan Lalatović i Matija Gočmanac se vraćaju u Teleoptik, Nikola Lakčević je na operaciji kolena, Žan Kristof Bajbek se uopšte nije pojavio u sportskom centru i u procesu je razlaza sa crno-belima, a ugovor je raskinuo Denis Stojković.

Uz napomenu da je Sejduba Suma u procesu dobijanja slovanečke vize i da će se timu verovatno priključiti u toku vikenda, na spisku igrača za pripreme u Sloveniji nalaze se: Vladimir Stojković, Nemanja Stevanović, Aleksandar Popović, Lazar Slavković, Aleksandar Miljković, Marko Živković, Igor Vujačić, Bojan Ostojić, Maki Banjak, Siniša Saničanin, Mateja Đorđević, Luka Subotić, Ivan Obradović, Slobodan Urošević, Rajko Brežančić, Saša Zdjelar, Milan Smiljanić, Lazar Pavlović, Aleksandar Šćekić, Miloš Jojić, Lazar Marković, Aleksandar Lutovac, Nikola Terzić, Nemanja Jović, Danilo Pantić, Samed Baždar, Bibras Natho, Sejduba Suma, Nikola Štulić i Marko Milovanović.

Četiri provere, najjača sa Rusima

Crno-beli će u Sloveniji imati i četiri kontrolna meča. i to već od subote 26. juna, kada će im rival biti šampion Slovenije Mura, na stadionu u Murskoj Soboti od 19.00 časova, uz direktan TV prenos na Areni sport.

Četiri dana kasnije – 30. juna, Partizan će u Ptuju ugostiti još jednog slovanačkog protivnika, ekipu Kopra (19.00), a na istom stadionu će se 4. jula odigrati i kontrolni duel sa poljskom Krakovijom (19.00).

Za kraj, tim Aleksandra Stanojevića očekuje generalna proba i najjača provera u Sloveniji i to protiv ruskog Rostova na stadionu u Rogaškoj Slatini (najverovatnije 19.30). Sve pomenute mečeve će takođe uživo prenositi Arena sport.

Originalni članak: Telegraf sport