EMEA Masters: Partizan sa 6-0 obezbedio prvo mesto u grupi

Partizan EsportsPartizan Esports EBL finale

Partizan je nastavio sa dominantnom igrom na EMEA Mastersu i sa dve nove pobede obezbedio kolo pred kraj prvo mesto u grupi D i prolaz u baraž za ulazak u glavnu grupnu fazu takmičenja, da bi nakon toga pobedom protiv ekipe Entropiq kompletirali grupnu fazu bez izgubljenog meča.

U četvrtom kolu Partizan je pobedio neugodnu ekipu RA’AD za nešto više od pola sata igre ubedljivim 26-10 rezultatom u killovima i tada su sa 4-0 skorom obezbedili top 2 plasman i prolaz dalje.

Već u narednom meču su osigurali i prvo mesto, kada su u derbiju grupe savladali vicešampiona NLC lige Verdant, koji je na startu takmičenja važio za favorita grupe D. Partizan je potpuno deklasirao Verdant, a ovoga puta posebno se istakao jungler William „Sn1lle“ Andersson koji je već nakon 12 minuta igre imao 5-0 skor sa Viegom.

Apdejt: Partizan je igrao na zaista visokom nivou tokom celog meča, nisu dopustili protivniku da se vrati u partiju i bez pritiska imperativa pobede su ušli u poslednji meč dana protiv Entropiqa. Češka ekipa je ozbiljno pomučila Partizan, imali su prednost u ranoj fazi igre, ali su crno-beli uspeli da se vrate u meč i upišu i šestu uzastopnu pobedu u takmičenju.

Naš drugi predstavnik Diamant Esports je izgubio sva tri meča danas i završio takmičenje sa ukupnim skorom 1-5.

Partizan će kao prvoplasirana ekipa grupe D igrati u baražu protiv jednog od drugoplasiranih timova iz preostale tri grupe. Na kraju grupne faze će biti izvučeni parovi baraža, koje ćemo naknadno dodati u tekst.

Originalni tekst Sport Klub