Duljaj: Nadam se da će Rikardo sutra da bude mnogo “gladan”

Partizan jači za svog najboljeg strelca.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Fudbaleri Partizana u petak od 16 časova dočekaće ekipu Radnika iz Surdulice, poslednjeplasiranu na superligaškoj tabeli.

Tu utakmicu je danas na pres konferenciji najavio trener Partizana Igor Duljaj. Raspoloženje sada u ekipi iz Humske je mnogo bolje posle pobede nad ekipom Mladosti u Lučanima od 3:0 u prošlom kolu.

”Uvek je dobro kada se pobedi, vrati se samopouzdanje i kada smo se vraćali u Beograd je bila drugačija atmosfera, baš kao i na treninzima. To je pozitivan znak, samo da nastavimo u tim ritmu.

Partizan uvek traži da dobijaš utakmice, neki put je teško kontrolisati rezultat, ali treba da naporno radimo i kontrolišemo igru. Ako to uradimo, doći će i rezultat sam po sebi”, rekao je Duljaj.

Pohvalio je i narednog protivnika, kao i njegovog trenera Slavoljuba Đorđevića.

”Radnik ima perspektivnog trenera koji je dosta ozbiljan i znam kako on radi. Njegova ekipa igra čvrsto u odbrani i ne mora ništa da znači to što su oni u teškoj situaciji”, kaže Duljaj.

Partizan je u posldnjih par mečeva na svom terenu imao minimalnu podršku sa tribina, tek od oko par stotina ljudi.

”Znam ko će doći na utakmicu, to su moji sinovi i njihovi drugari koji treniraju u Partizanu. Bilo bi izuzetno važno za moj tim da dođe što više navijača. Znam da satnica nije idealna, ali tako je kako je”, kaže Duljaj.

U vezi sa terminom utakmice u razgovor se uključila i Partizanova portparolka Biljana Obradović koja je objasnila da određeni termin nema veza sa FK Partizan, već da o tome odlučuju nadležni organi u ligi, u saradnji sa TV Arena sport koja prenosi utakmice domaćeg šampionata.

Partizan će sutra biti jači za svog najboljeg strelca Rikarda Gomeša.

”On je odradio kaznu, trenirao je vredno i mogu da računam na njega.

On je uvek gladan golova, nervozan je i kada ne postigne gol na treningu, nadam se da će i sutra da bude mnogo gladan golova”, ističe Duljaj.

Prokomentarisao je i dobru formu Meniga, ali i kvalitete Dijabatea, kao i još par drugih igrača.

”Menig radi veliki posao kao i Dijabate. Odrađuju sve taktičke zadatke koji se traže od njih.

Meni je svaki igrač potreban, i povređeni i oni sa kartonima, svaki igrač je potreban ovom timu.

I Pavlović je uradio veliki posao, trčao, više sam nego zadovoljan. Rad, pre ili kasnije, će se isplatiti.

Natho je veliki profesionalac. Pričali smo da će protiv Mladosti ući u drugom poluvremenu i odraditi ono što se očekuje od njega, tako je i bilo.

Baš kao i Jović. Vreme će da pokaže, na njemu je da ćuti i radi. Na nama je da pokušamo da on bude još bolji. Imaće on svojih pet minuta, ali uvek mora da bude spreman i da jednom kada dobije šansu, onda je to to.

Partizan ima praksu da gura mlade igrače”, naglasio je Duljaj.

Originalni članak: Sportske net