Arbitraža OKS: Nikola Kojić ostaje u Partizanu

VSS/Slobodan Sandić

Najbolji igrač juniorskog svetskog prvenstva, koje je održano u Beogradu, Nikola Kojić za sada ostaje član Partizana. To je, kako saznajemo, odluka Arbitraže Olimpijskog komiteta Srbije, koja je nekoliko meseci rešavala ovaj slučaj.

Poznato je da je spor nastao kada je talentovani vaterpolista potpisao za Radnički, želeći da u tom klubu nastavi karijeru. U Partizanu su smatrali da je registracija sprovedena mimo propisa.

VK Partizan/Slobodan Sandić

Sa druge strane i Kragujevčani su tvrdili da je sve urađeno po sportskim aktima VSS. Kako organi Saveza nisu uspeli da reše čitavu problematiku, predmet je otišao na arbitražu. Očigledno je da su obe strane imale jake argumente čim se čitava priča toliko odužila. Trebalo je da se dobro izmeri.

Doneta je odluka da je Partizan bio u pravu i da super talentovani igrač treba da ostane na Banjici. Naravno, pitanje je šta će se dalje događati, postoje neki nagoveštaji da bi Kojić ipak mogao u Kragujevac ali pod drugačijim uslovima.

VK Radnički

U svakom slučaju slede kontakti dva kluba. Najgore je što je posle odlične juniorske priče tokom leta, Kojić ostao bez mogućnosti da igra u seniorskim takmičenjima i nastavi svoj razvoj. Trenirao je u Kragujevcu sve vreme, ali do sada nije dobio mogućnost da zaigra. Dogovor Partizana i Radničkog jeste u interesu klubova ali pre svega u interesu samog igrača u kojem srpski vaterpolo vidi veliki potencijal za budućnost.

Originalni članak: Sport Klub