DRUGI PIŠU: Partizan i Zvezda igraće i naredne sezone u Evroligi! 

Čelnici elitnog takmičenja u nezvaničnim razgovorima potvrdili su da žele večite i 2023/24 godine u elitnim takmičenju

Crvena zvezda i Partizan igraće i naredne sezone u Evroligi! Čelnici elitnog takmičenja u nezvaničnim razgovorima oko učenika u narednoj sezoni naglasili su da tu vide oba srpska predstavnika, ekskluzivno saznajemo iz dobro obaveštenih izvora.

Sve to, naravno, neće biti još zvanično predstavljeno javnosti jer je iz ugla Evrolige, još uvek rano za priču o narednoj sezoni.

Evo koji su sve razlozi i detalji

Velika ulaganja, dobri rezultati, ogromna poseta, ali i činjenica da su drugi regioni u padu uticala je na stav u Barseloni da žele večiti i dalje u elitnom takmičenju.

Partizan, Crvena Zvezda, Evroliga
FOTO: SHUTTERSTOCK

Nije uopšte tajna da je jedan od ključnih razloga za to činjenica da nema više ruskih timova u Evroligi. Sa Zenitom i CSKA, bilo bi krajnje upitno drugo mesto za ovaj region, ali ovako dileme gotovo da nema.

Drugi bitan faktor kojim se rukovode u sedištu Evrolige je budžet. Partizan i Zvezdu su i u tom polju ove sezone napravili iskorak, što se jasno vidi i iz njihovih timova i igrača koje su angažovali.

Nema uopšte potrebne da govorimo i poseti i činjenici koliko se prate mečevi crveno i crno-belih u Beogradu. Te slike su izuzetno bitne za Evroligu i oni žele timove koji uz sebe imaju pune dvorane.

Jedan “minus” imaju naši klubovi

Minus u celoj priči jeste marketinški aspket i podatak da ovo tržište ne može da donese Evroligi ono što im daju Nemci, Francuzi, Turci… Ali, vodeći klubovi iz svih tri država su u padu, pa nema govora da oni dobiju još neko mesto u eliti.

Zvanična potvrda svih učesnika Evrolige očekuje se sredinom početkom juna meseca.

Originalni članak Kurir sport