Batak: Pobeda protiv Zvezde kao vetar u leđa

Tehničar crno-belih očekuje težak meč u srcu Šumadije

ФОТО: В. Марковић

Nisu odbojkaši Partizana pošteno ni proslavili iscrpljujuću ali „slatku“ pobedu nad Crvenom zvezdom u četvrtfinalu plej-ofa. Jer, bio je dan odmora da se kratko samo predahne, srede misli, a odmah potom i prione na analizu Radničkog iz Kragujevca. Naredna prepreka u pohodu na… Zna na šta misli osvajač Supekupa i Kupa Srbije ali ne priča naglas o tome.

Aleksa Batak, dirigent igre Partizana u dresu sa brojem 8, smeje se jer može da pretpostavi šta se sprema u taboru rivala:

– Očekujem sigurno težak meč, igraju na domaćem terenu a tu su pružili i najbolje partije. Igrali smo četiri puta, dobro ih poznajemo. U polufinalu Kupa prvu su pobedili 3:1 ubedljivo. Morali smo mi njih i dobili smo u drugoj 3:0. Nisu to zaboravili, siguran sam.

Nema stajanja, neverovatno naporna serija mečeva protiv večitog riala, ali Aleksa vidi i dobru stranu:

– Plej-of je uvek naporan, utakmice sa dan, dva razmaka. Protiv Zvezde je i psihički bila teška situacija. Isto kao i u Kupu, nismo krenuli najbolje, ali smo na kraju uspeli da se izvadimo. Nemamo ni mnogo treninga, samo rad najviše na psihi i taktici. Najvažnije je da smo spremni. Pobeda protiv Crvene zvezde dala nam je vetar u leđa. Konačno smo izašli možda iz najgoreg perioda u sezoni – priznao je na kraju odlični tehničar Parnog valjka.

Originalni članak Sportski žurnal