Drašović: Da je bilo uslova ne bih razmišljao o odlasku iz Partizana

Narednih dana odlučiću gde ću nastaviti karijeru. Još sam mlad za odlazak u inostranstvo, kaže talentovani vaterpolista

Sumorna stvarnost u Partizanu i našem klupskom vaterpolu motivisala je talentovanog Radomira Drašovića da se pre vremena otisne u inostranstvo. Kapiten juniorske selekcije, koja je lane u Holandiji osvojila evropsko zlato tvrdi da je morao da digne sidro sa Banjice, jer želi da stasava uz zrelije igrače.

– Raskinuo sam ugovor sa Partizanom, a narednih dana odlučiću gde ću nastaviti karijeru. U suštini još sam mlad za odlazak u inostranstvo, da je bilo uslova ne bih ni razmišljao o odlasku. Dvoumio sam se i prošlog leta, ali ovog sam prelomio – objašnjava Drašović.

Radomir je karijeru gradio u Crvenoj zvezdi i Partizanu. Trebalo je da bude jedan od vođa supertalentovane generacije sa Banjice…

– Svi znate kako je u Partizanu. Već je otišao kapiten Nikola Jakšić, videćemo ko će se još otisnuti. Znam da rano odlazim preko granice, ali moram, jer želim da u ekipi imam starije, zrelije igrače. Važno mi je da igram malo jače utakmice, da sazrevam na pravi način. Nije bilo lako, ali ovo je manje loš potez za mene – podvlači Drašović.

Velika nada srpskog vaterpola je na pripremama seniorske selekcije i od selektora Savića i starijih igrača upija svaki savet.

– Mi mlađi smo počeli da radimo nedelju dana ranije. Vežbamo punom parom, na nama je da radimo, da pratimo njihov tempo, ritam, da se namećemo i da budemo više posvećeni od starijih reprezentativaca. Koncetrisani smo, predani treninzima. Motiva ima napretek, možda čak i previše – naglašava Drašović.

ITALIJA ILI MAĐARSKA

ITALIJANSKI mediji odavno vide Drašovića u kapici Sport menadžmenta iz Verone.

– Videćemo, u kontaktu smo. Prioritet mi je da igram u Italiji ili Mađarskoj. Važno je da novi klub igra u Evropi, kako bih igrao velike mečeve. Gledam u tom pravcu – ističe Drašović