Dragan Mance i njegov najbolji drug dele potpuno istu sudbinu, mnogi se često pitaju ko je Nadoveza iz čuvene pesme?

Još jedna tragična sudbina i prerano ugašeni život

Navijači Partizana i dan danas tuguju za Draganom Manceom… Sjajni golgeter tragično je izgubio život, ali njegova pogibija nije bila prva tragedija tog tipa u Humskoj. Starije pristalice crno-belih sećaju se i Branka Nadoveze! 

Mance i Nadoveza bili su najbolji drugovi, veže ih i slična strašna sudbina.

Branko Nadoveza je mladi bek Partizana koji je stradao u saobraćajnoj nesreći, u tom trenutku je imao svega 20 godina. Bio je jedan od najtalentovanijih fudbalera na svojoj poziciji u SFRJ, u crno-belom dresu je već upisao preko 20 nastupa, ali sudbina nije htela da stigne do zvezda…

U noći između 11. i 12. novembra tragično je izgubio svoj mladi život, vraćajući se kući posle Kup utakmice u Kruševcu. Udes je bio jeziv, a Nadoveza nije imao šanse da preživi.

Branko Nadoveza –

Tragicno nastradali igrac Partizana, izgubio je zivot sa svega 20 godina u saobracajnoj nesreci 1970. godine.
Veliki talenat koga je nesreca sprecila da se iskaze u punom svetlu.

U znak uspomene na Mancea snimljena je i grobarska pesma “Otiš’o si, Dragane” . Oni mlađi često su se pitali ko je Nadoveza, igrač čije se ime spominje u pesmi.

– … njegova duša lebdi nad jugom sa Nadovezom najboljim drugom – reči su pesme koja kod “grobara” budi tugu.

Nadoveza je krenuo da krči svoj put, smatrali su da će biti velika zvezda.

– Upamtite dobro ovog momka. Garantujem da će on za vrlo kratko vreme, možda već u idućoj godini, postati nezamenljiv as Partizana, standardni član državne reprezentacije – govorio je o njemu Gojko Zec, čuveni trener tima iz Humske.

Uspomena na ovog momka još uvek živi… Dragan Mance i njegov najbolji drug Branko Nadoveza nikada neće biti zaboravljeni.

Originalni tekst Alo sport