Đorđije Ćetković – Ajax i Mančester Siti su oduševljeni Partizanovom školom!(VIDEO)

Gost Partizanovog podcasta bio je Đorđije Ćetković trener kadeta crno-belih sa kojima je ostvario velike uspehe kako na domaćoj tako i na međunarodnoj sceni. Kadeti Partizana su aktuelni šampioni Srbije a sada su kvalitet potvrdili i na velikoj pozornici gde su na Ajaksovom Kupu Budućnosti savladali timove poput Mančester Sitija i Anderlehta da bi tek u finalu bili poraženi od domaćina, ekipe Ajaksa.

Svoje utiske izneo je arhitekta uspeha Đorđije Ćetković:

-Gospodin De Bur iz Ajaksa mi je rekao da možemo da budemo ponosni na Omladinsku školu i na naš rad, jer smo na turniru pokazali neviđeni kvalitet u fudbalskoj igri. Bili smo autsajderi, prvi put smo pozvani na taj kup jer smo pravili dobre rezultate prethodnih godina ali niko nije očekivao da ćemo se naći u finalu. Zahvaljujući svom uspehu, trasirali smo put sledećim generacijama jer su nam iz Ajaksa već najavili – vidimo se sledeće godine!

Uspesi u omladinskim selekcijama su lepi i svaki navijač Partizana treba da bude ponosan, ali Ćetković otkriva koji je zapravo cilj Partizanove škole fudbala:

-Mi znamo šta je naš prioritet. Naš prioritet je obuka, da mi decu pripremimo za ono što ih čeka u prvom timu. U prvom timu je prioritet pobeda, tamo nemate pravo na grešku, dok u omladinskim selekcijama imaš pravo na grešku pa mi to onda ispravljamo. Stvaranje igrača je proces, dobar temelj je tehnička obučenost, sa godinama dolaze brzina i snaga.

U fudbalskim krugovima je poznato da Đorđije Ćetković voli moderan fudbal, da istražuje i sprovodi ideje fudbalskih revolucionara poput De Zerbija, te mu je iz tog razloga i šef stručnog štaba crno-belih Igor Duljaj nadenuo nadimak De Ćetko:

-Istina je, Duki me tako zove, volim moderan i napadački fudbal, želim da igramo na gol više a ne da se branimo sa deset igrača. Želim igru poseda, taktički možemo da menjamo postavku, ali principi u igri uvek ostaju isti. Od svojih igrača tražim da brzo razmišljaju i da brzo donose odluke i nalaze rešenja, jer to je ono što razlikuje prosečnog od vrhunskog igrača.

Zvanični sajt FK PARTIZAN