Derbi u Novom Sadu: Partizan za treće mesto, Vojvodina za plej-of (mogući sastavi )

Vojvodina – Partizan (17 časova)Stadion: „Karađorđe”. Sudija: Miloš Đorđić. Pomoćnici: Svetozar Živin, Darko Savović.

VOJVODINA: Rockov, Stojković, Veselinović, Saničanin, Devetak, Đurić, Zlomislić, Milojević, Zukić, Nešković, Matić.

PARTIZAN: Stojković, Vulićević, Valijente, Pavlović, Urošević, Tošić, Zdjelar, Pantić, Zakarić, Nikolić, Rikardo.

Samo ime stadiona: „Karađorđe” – kao inspiracija za junačka dela, na primeru Partizana – trijumf u Novom Sadu i potvrdu trećeg mesta, za Vojvodinu – „skalp” viceprvaka, ulaznicu za plej-of.

Začinimo li to tradicijom oličenom u sedmodecenijskom rivalstvu – eto poslastice!

U Humskoj se, posle pobede nad Čukaričkim – prekidom crnog niza od četiri poraza, lakše diše, pride, novi šef struke Savo Miloševićveruje u prekretnicu.

– Gostovanje u Novom Sadu mnogo je bitnije nego što izgleda. Prijala nam je pobeda u malom gradskom derbiju, ali da bismo izašli iz krize potreban nam je kontinuitet. Igrači su shvatili put kojim bi trebalo da idemo – kaže Milošević u predvečerje derbija u Srpskoj Atini.

Ulog je ogroman, fudbalska Srbija u dilemi – da li je Parnom valjku bolje da u doigravanje uđe kao četvrti, ugosti Crvenu zvezdu u Humskoj?

– Vidim da su svi u nekakvim kalkulacijama. Dugo sam u domaćoj javnosti, ako me nisu upoznali – nisam neko ko zna da kalkuliše, nemam takve stvari u glavi. I da nije ovakva situacija, motiv pobede ne dovodi se u pitanje. Ne bih igrao ni u parku s društvom da ne želim da pobedim!

Dubok uzdah…

– S druge strane, čuo sam razmišljanje da je možda bolje da smo četvrti?! Kad sam to proučio, apsolutno nam više odgovara da budemo treći!

U Novom Sadu se, sudeći po izjavama, uzdaju u Partizanovu slabiju odbranu?!

– Slaba odbrana? Druga je u ligi po broju primljenih golova. Možda oni to ne priznaju!

Statistika kaže: poslednja linija crno-belih znatno je poroznija otkad je došlo do povreda standardnih „činioca” i – Mark Valijente igra desno. Strancu nigde nije lako, otud, interesantno je kako Katalonac vidi „momentum” Parnog valjka, sopstveni status…

– Imamo li drugu mogućnost? Dva centarhalfa su nam povređena, pitanje izbora nije se ni postavljalo. Poslednja linija bi, da sam imao sve igrače na okupu, možda izgledala drugačije. Mark je veoma odgovoran, disciplinovan, fenomenalno se ponaša, spreman je da pruži maksimum. Nisam učestvovao u selekciji, siguran sam da svi mogu bolje. Ne znam koliko, ali – uveren sam u to!

Izvor Sportski žurnal