DERBI KRUNA SEZONE: Zvezda i Partizan u borbi za Kup Srbije (19h – mogući sastavi)

Crvena zvezda – Partizan (19,00)

Beograd – Stadion: „Rajko Mitić“. Igra se bez prisustva gledalaca. Sudija: Srđan Jovanović: Pomoćnici: Uroš Stojković i Milan Mihajlović.

CRVENA ZVEZDA: Borjan, Gajić, Milunović, Degenek, Rodić, Sanogo, Kanga, Ben, Ivanić, Katai, Falćineli.

PARTIZAN: Stojković, Miljković, Marković, Vujačić, Urošević, Šćekić, Zdjelar, Natho, Jojić, Marković, Holender.

Vladimir Stojković, juče pred predstavnicima „sedme sile” u društvu trenera Aleksandra Stanojevića, pred finale Kupa Srbije, sudeći po izgovorenom – poneo se kapitenski!

– Moji saigrači ne bi trebalo da imaju pritisak. Za ovih godinu uradili su previše, ponosan sam na nizove pobeda. U nekim drugim vremenima sigurno bi nam donele titulu. Šta god da se dogodi, ja ću da budem krivac. Na svoja leđa primam sve. Ako ne uzmemo kup, mene „silujte” – nije se libio ni upotrebe žargonizma Partizanov vođa.

Nastavivši, u dahu, u duhu prethodnog:

– Saigrači nemaju pritisak. Sve je na meni…

Medije je interesovalo: da li bi „veliki Vladimir” voleo da vlasnika Kupa Srbije za sezonu 2020/21. odluče jedanaesterci i je li, možda, on među sedam izvođača sa spiska šefa struke Stanojevića?

– Ako budu penali, sigurno ćemo da osvojimo kup! Voleo bih da se završi pre toga, ako može. Svakako da sam na raspolaganju i da šutnem, bude li trebalo.

Golmanov „opus” začinilo je pitanje: zna li koliko je težak pehar Kupa Srbije i je li, s obzirom na ulogu, možda vežbao triceps?

– Znam koliko je težak pehar, zato samo i razmišljam kako da ga podignem!

Vladimir Stojković – u svom stilu, uz nadu Grobara – bude li večeras branio u skladu sa decenijskim rejtingom, Partizan ima čemu da se nada protiv šampiona i najvećeg rivala.

Originalni članak :Sportski žurnal