DE MEDINA JE PARTIZANOVO REŠENJE ZA ŠTOPERA: BELGIJANAC NAJBLIŽI PRVOM TIMU POSLE POVREDE MILIČIĆA

Letošnji novajlija tokom priprema najčešće uigravan sa Svetozarom Markovićem

Sva je prilika da će navijači Partizana krajem naredne sedmice videti na delu još jedno pojačanje. Doduše, iz prethodnog prelaznog roka. U pitanju je Netan de Medina, koji bi mogao da bude starter u prvim takmičarskim utakmicama kalendarske godine.

Na to upućuje informacija da je u poslednjoj proveri tokom priprema, Belgijanac trebalo da formira tandem sa Svetozarom Markovićem, kao i da njih dvojica mogu da zaigraju zajedno 10. februara na gostovanju Javoru. Medina i Marković su bili partneri u odbrani i u kontrolnim susretima sa lučanskom Mladosti i bugarskim Botevom iz Vrace, a kako je bilo planirano da počnu i u generalnoj probi sa AEZ-om velika je verovatnoća da tako bude i u Ivanjici.

Treneri imaju običaj da kažu kako tim projektovan za poslednju pripremu utakmicu ne mora da bude identičan onom u prvoj takmčarskoj. Izvesno ne bi bio, jer od 11 nagoveštenih za zakazanu, pa zbog provale oblaka otkazanu proveru na Kipru, neće svi na igrati na pročlećnoj premijeri. U ovom stavu nema bonusa, a neko mora da bude. Samo što to neće biti u odbrani.

Šef stručnog štaba Igor Duljaj želeo je da proba sledeći tim u okršaju sa AEZ-om: Jovanović – Stojković, Marković, De Medina, Antić – Ovusu, Natho – Kalulu, Zahid, Goh – Saldanja.

Već za duel sa Javorom uskočiće bonus, a najveće šanse daju se Matiji Stjepanoviću, koji je igrao u 171. večiti derbi. U konkurenciji su još Samed Baždar i Nemanja Trifunović.

Što se Medine tiče, odmeniće, makar na početku ovog dela prvenstva, povređenog Nikolu Miličića, koji je doveden iz Radničkog 1923 i planiran je da bude bonus. Početkom priprema se povredio i zato će drugog štopera, dok se ne oporavi, igrati nekadašnji član Ajntrahta iz Braunšvajga. Dosad nije debitovao u Mozzart Bet Superligi, dok je u Kupu Srbije odigrao dve utakmice.

Originalni članak: Mozzart sport