Ćurčić: Doprineću poboljšanju defanzive Partizana

Radovan Ćurčić, ne tako davno selektor Srbije, debitovao je kao trener Partizana, tačnije – prvi pomoćnik velikog prijatelja i bliskog saradnika s Terazija Sava Miloševića!

Krucijalno: šta se to promenilo u odnosu na mart 2019. pa ste sad prihvatili Miloševićev poziv da mu pomažete u Humskoj?

– U tom trenutku, pre godinu i tri meseca, nisam bio na Tajlandu, ali sam ugovorom još bio vezan za Muangtong junajted. Imao sam planove, nisam bio u Srbiji neko vreme. Sa Savom sam u dobrim odnosima još iz Fudbalskog saveza, naravno pratio sam Partizan, pričao mnogo s njim i presudile su ideje, iako mu još od ranije dobro poznajem način rada. U poslednjih mesec, kad su kontakti intenzivirani, odlučili smo da krenemo zajedno u novu sezonu – otkriva provereni stručnjak, premijerno u crno-beloj trenerci.

Dopada vam se Miloševićev Partizan?

– Očekivao sam da će Partizan da izgleda dosta dobro, poznajući intelektualne i sportske osobine lidera Sava Miloševića. Partizan je, po meni, bio odličan, samo splet nesrećnih okolnosti učinio je da neosvajanjem kupa ne ukrasi sve lepo što je ostvario u sezoni. Parni valjak je ofanzivan, čvrst, ima igru koju su prepoznali navijači. Ekipa voli da vodi utakmicu, ima dobar posed… Stremićemo još boljem i sadržajnijem.

Često su vas, zbog ranog perioda u Javoru, proglašavali defanzivnim trenerom: Partizan, pak, traži suprotno – totalnu ofanzivu?

– Od tih priča više se i ne branim. Kao ozbiljan trener, pokušavam da razmišljam o oba aspekta – odbrani i napadu, međutim… to me prati još dok sam trenirao mali klub Javor, naročito kad smo išli u goste velikim klubovima i morali da tražimo način da im se suprotstavimo. Nadam se da ću makar dati mali doprinos poboljšanju defanzivne igre Partizana.

Srpski fudbal i igrački kadar crno-belih nisu vam nepoznanica?

– U seniorskoj reprezentaciji sarađivao sam sa Vladimirom Stojkovićem i Lazarom Markovićem, u mladoj sa Urošem Vitasom… I kad nisam bio u Srbiji, pratio sam dešavanja i dobro znam situaciju u Super ligi.

Stoga, ima li u domaćim okvirima darovitih igrača dostojnih dresa Parnog valjka?

– Menadžment kluba dobro radi, pokriva skautingom našu ligu, sve što se pojavi i treba Partizanu dovede. Za eventualne predloge potrebno je još vremena, šef je taj koji odlučuje. Promenjena su i pravila, moraju da igraju dvojica bonusa

Kad smo već kod bonusa, „Zemunelo” ne oskudeva biserima?

– Partizanova škola je prepoznatljiva. Talenti u prvom timu pokazali su da imaju kvalitet.

Plus, navikli su na pritisak, složićete se – ogroman?

– Verovatno je to prednost u odnosu na momke koji dođu u veliki klub. Partizanov dres je dosta težak, treba se navići

Može li Partizan da bude prvak u konkurenciji Crvene zvezde, predsednik Vučelić i trener Milošević titulu su potencirali kao prioritet?

– U Partizanu je borba za titulu uvek imperativ. Veliki klub mora da se bori za krunu. Ubeđen sam da Partizan to može – kazao je Radovan Ćurčić, uz napomenu da mu je dolazak u Humsku, veče ranije, čestitao stari poznanik iz Javora Miroslav Vulićević, inače, sa ostavljenim značajnim tragom i u dresu Parnog valjka.

Izvor vesti Sportski žurnal