Crno-belo veče u Doboju (FOTO)

Republika Srpska i grad Doboj još jednom su dokazali privrženost crno-belim bojama i koliko se u ovom regionu voli Partizan. Prvog prolećnog ponedeljka u ovom gradu je održano tradicionalno Crno-belo veče na kojem je podeljeno 255 članskih karata i uočena je potreba da ih u dogledno vreme bude još mnogo više, a najavljene su i mnoge zajedničke akcije Parnog valjka i regionalnih fudbalskih ekipa.

Delegacija Partizana koju su činili članovi UO, Dragan Trailović i Zoran Rajić, član komisije za formiranje Klubova navijača i prijatelja FK Partizan, Maja Krstajić, legende Aco Trifunović i Rade Zalad, te fudbaleri Dušan Jovanović i Aleksa Ćelić, imala je sadržajne sastanke sa ljubaznim domaćinima.

Do posete Doboju najviše je došlo zahvaljujući Nebojši Kuzmiću koji je predsednik Udruženja navijača “Crno-beli Doboj”, a ujedno trener i član UO Fudbalskog kluba Rudanka iz Velike Bukovice. Uz njega, veliku podršku dao je i Branko Prnjatović, takođe, član pomenutog Udruženja.

Predstavnici našeg kluba najpre su ugošćeni u gradskoj upravi, gde ih je dočekao zamenik gradonačelnika, Slavko Kovačević, a prisutni su bili i predsednik FK Sloga, Miroslav Kršić, generalni sekretar Stefan Kršić, kao i sportski direktor ovog kluba Zlatko Maksimović.

Tema razgovora bila je buduća saradnja između dva kluba, edukacija mladih fudbalera i stručnog kadra od strane trenera Omladinske škole Partizana, kao i odigravanje prijateljske utakmice u ovom gradu.

Tokom boravka u Doboju delegacija Partizana je obišla radove na novom stadionu Sloge koji će biti urađen po svim standardima UEFA i koji će uskoro biti jedan od najlepših u regionu.

Nakon toga, na stadionu “12 heroja” Srpskog fudbalskog kluba Polet Podnovlje položen je venac u znak sećanja na tragično nastradale fudbalere ovog kluba u periodu od 1992. do 1996. godine, a delegaciju Partizana ugostili su fudbaleri kluba na čelu sa članom UO i aktuelnim fudbalerom, Dejanom Narićem.

Na kraju, uz prisustvu velikog broja navijača Partizana održano je Crno-belo veče, a skup je otvorio Nebojša Kuzmić kome je uručen tradicionalni navijački barjak. Baš kao i na svim drugim lokacijama tog dana, razmenjeni su prigodni pokloni, a dato je čvrsto obećanje da će mališani iz ovog dela Republike Srpske nastaviti da dolaze na “Dečiju tribinu” kao što to rade od prvog dana njenog pokretanje.

– Hvala delegaciji Partizana što je bila naš gost u Doboju, ali hvala im i na tome što nas uvek lepo dočekaju prilikom naše posete Beogradu. Mi ćemo se truditi da nas na svim sledećem mečevima bude što više jer mi smo uvek tu za Partizan – rekao je Kuzmić, dok je Dragan Trailović istakao:

– Doboj je 35. grad koji smo posetili kroz “Crno-belo veče” i mislim da smo imali vrlo produktivne sastanke kako bismo uspostavili tehničko-poslovnu saradnju sa svim zainteresovanim klubovima iz ovog dela Republike Srpske, a posebno sa Slogom sa kojom već imamo sjajne odnose.

Koliko su veze Partizana i Sloge čvrste najbolje govori podatak da dvojica mladih igrača ovog kluba Tarik Banjić (16) i Viktor Dujaković (14) nastupaju za mlađe kategorije našeg kluba.

Zvanični sajt FK PARTIZAN