Boža Maljković promovisao Žarka Zečevića u potpredsednika OKS

Na sednici Izvršnog odbora izabrani novi kadroviBoža Maljković promovisao Žarka Zečevića u potpredsednika OKSZečević (© MN Press)

U predsedničkoj fotelji Božidar Maljković. Odmah do njega, na potpredsedničkim mestima Žarko ZečevićMilica Mandić i Marija Desivojević Cvetković. To je jedan od najvažnijih epiloga sastanka Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta Srbije.

Na Maljkovićev predlog funkcije su dobili Žečević, dugogodišnji generalni selretar fudbalskog kluba Partizan i doskora „samo“ član Izvršnog odbora, Mandićeva kao olimpijska šampionka u tekvondou u Londonu 2012. godine (takođe dosad u svojstvu člana), te Desivojević Cvetković, potpredsednik Kompanije Delta holding.

Osim toga, odlučeno je da prvi čovek Komisije za programska pitanja bude Dragan Jović, Komisije za finansijsko-materijalna pitanja potpredsednik OKS Žarko Zečević, predsednik Statutarno-pravne komisije biće Dejan Simić, a Zdravstvene komisije prof. dr Dragan Radovanović. Predsednik Komisije za međunarodnu sportsku saradnju biće Ivan Mrkić, Komisiju „Sport i životna sredina“ vodiće Božana Ostojić , a Komisiju „Olimpijske vrednosti“ Nataša Janković. Komisiju za sportsku infrastrukturu predvodiće Veselin Jevrosimović.

Istovremeno, Izvršni odbor usvojio je i odluka da Odbor za hitna pitanja Olimpijskog komiteta Srbije sačinjavaju predsednik Božidar Maljković, a uz njega će u ovom telu biti Žarko Žečević i Nenad Petković. Formiran je i Savet za razvoj olimpijskih sportova, stalno radno telo Olimpijskog komiteta Srbije, koji ima zadatak kreiranje strategije za razvoj olimpijskog sporta. Vodiće ga Ivan Todorov.

Komisiju za priznanja Olimpijskog komiteta Srbije činiće Božidar MaljkovićMilica MandićMirko NišovićDragana Pešić-Belojević i Branko Kovačević.

Izvor Mozzart sport