BOJAN JANIĆ: TREBALO JE DA IZGUBIMO PRVI SET, PA DRUGI, ONDA SU NAS STIGLI U PETOM – NESTVARAN ROLERKOSTER

“Najrealnije je bilo da serija ode u petu utakmicu posle svega prikazanog”, rekao je trener odbojkaša Partizana

Kao da je foklor igrao Bojan Janić sinoć pored aut-linije… Proslavljao je emotivno trener Partizana sve poene u završnicama, bio je čini se još energičniji nego obično. Na kraju radovao se zbog velike pobede njegovih izabranika.

Partizan je bio na ivici eliminacije, gubio je 0:2 u seriji protiv Crvene zvezde, bio u zaostatku i u trećem meču, ali… Pokazali su crno-beli da su ipak zasluženo u finalu. Sinoć su četvrti meč dobili posle pet dramatičnih setova i tako izjednačii na 2:2. U petak od 19.00 časova igraće se majstorica na Banjici. Tada ćemo dobiti šampiona za ovu takmičarsku godinu.

Produžetka sezone za crno-bele sigurno ne bi bio bez kapitena, o kome je pričao i trener Bojan Janić.

Imali smo fantastičnog Miliju Mrdaka. Ne znam koliko je imao poena sad ovako iz glave – ali verovatno previše. Ostali momci su bili gore-dole“, rekao je posle pobede Janić. “Oni imaju konstantnog Duleta Nikolića koji je nerešiva enigma za nas. Naravno, igraju svi momci, svako ima neki kvalitet. Nestvaran rolerkoster, prvi set, pa drugi – ludački. Na kraju se završava sa ovim petim – gde mi vodimo 13:7, a dolazimo do 13:12. Na kraju smo pobedili i mislim da je najrealnije da se ode u petu utakmicu, posle svega prikazanog“.

Osvrnuo se trener crno-belih odbojkaša i na večitog rivala…

Zvezdi moram da čestitam najiskrenije na svemu što radi. Ekipa koja je vođena jako od strane mog kolege Jevtića, koji je pravi vojnik. Ne padaju nikad, a ako padnu brzo se vrate. Svaka im čast… Mislim da smo zaslužili petu, pa jedva čekamo svi da krene. I mi i oni. Pa da vidimo… Ja duboko verujem u moje momke“.

Finale za pamćenje! Sjajni Mrdak podigao Partizan iz mrtvih, majstorica odlučuje o šampionu

Crveno-beli su vodili 2:0 u seriji, Partizan je sa dve pobede sad u naletu… Pitanje je da li će psihološka prednost biti na strani domaćina ili ekipe koja je izborila izjednačenje na neverovatan način.

Nema prednosti. Videli ste i u utorak veče. Trebalo je mi da izgubimo i prvi set, pa drugi, onda peti na kraju kad su nas stigli. Bila je strašna frka ko će šta da prođe. Ali, isčupali smo se. Nema psihološke prednosti, samo će odučiti veća želja“, zaključio je posle trijumfa Bojan Janić.

Originalni tekst Mozzart Sport